Tekijöiltä hätkähdyttäviä paljastuksia Frendit-sarjan kulisseista – nämä kolme sanaa joutuivat ohjelmassa kiellettyjen listalle

Julkaistu:

Frendit-sarjan luojat kertoivat sarjan tekemisestä tv-festivaaleilla.
Frendit-sarjan tekijät paljastivat yksityiskohtia hittisarjan tekemisestä Tribeca TV Festival -tapahtumassa. Variety-lehden mukaan Marta Kauffman ja David Crane totesivat, etteivät he halua tehdä ensi viikolla 25 vuotta täyttävälle sarjalle jatkoa.
Sarjan tekijät paljastivat tapahtumassa myös millaisen vastaanoton Frendit sai alunperin sarjaa esittäneeltä NBC-kanavalta. Kauffman muisteli saaneensa eräältä kanavan johtoon kuuluneelta henkilöltä inhottavan palautteen Frendien avausjakson käsikirjoituksesta.

Käsikirjoituksessa Monica päätyi harrastamaan seksiä ensitreffeillä, koska mies väitti, ettei ole ollut kenenkään kanssa sängyssä kahteen vuoteen. Myöhemmin Monica saa selville miehen valehdelleen hänelle ja iskevänsä naisia tarinalla.

NBC:n pomo ei pitänyt Monican ”kevytkenkäisyydestä” ja uskoi sen karkottavan katsojia.

– NBC:n pomon mielestä Monica sai ansionsa mukaan, koska harrasti miehen kanssa seksiä ensimmäisillä treffeillä. NBC teki kyselyn, jossa ihmisiltä kysyttiin onko Monica lutka vai ei. Kukaan ei välittänyt. Yleisö piti Monicasta, Kauffman puhisi.


Tekijät kertoivat kanavan pomojen suhtautuneen nuivasti myös moniin muihin sarjan tapahtumiin.

– Eräässä kohtauksessa Monica ja Rachel kinastelivat siitä, kumpi saisi ottaa viimeisen kondomin. Saimme näyttää kondomipakkauksen, mutta emme itse kondomia. Emme saaneet myöskään näyttää kondomia, Kauffman paljasti.

– Sarjan alussa hahmot saivat sanoa esimerkiksi sanan ”penis”. Kolme vuotta myöhemmin sanaa ei enää saanutkaan sanoa. Penis teki paluun kaudella seitsemän, Crane hymähti.

Kauffman lisäsi, että sana ”nänni” oli kielletty kaudella seitsemän.

Monicasta ja Chandlerista ei pitänyt tulla paria

Frendit-sarjan tunnari ei sekään ollut kanavan mieleen. NBC:n pomot uskoivat, että se suihkulähteellä tanssivat hahmot olisivat liian trendikkäitä katsojien mielestä.

– Minulle sanottiin tanssin välittävän viestin, että olemme nuoria, siistejä ja me voimme tanssia suihkulähteellä, mutta te ette voi tanssia meidän kanssamme, tuottaja Kevin Bright muistelee.

Siksi sarjan alkutunnusta muutettiin ja siihen lisättiin pätkiä eri kohtauksista.

Monicasta ja Chandlerista ei tekijöiden mukaan pitänyt koskaan tulla paria, mutta fanit innostuivat ajatuksesta niin paljon, että tekijät päättivät jatkaa parin romanssia yhtä yhteistä yötä pidemmälle.

– Monican ja Chandlerin romanssi osoitti sarjan kehittyvän. Chandler ei enää pelännyt sitoutumista, Kauffman totesi.

Sarjan edetessä myös Rossista ja Rachelista tuli pari. Juonikuvio hermostutti sarjan luojia, sillä he pelkäsivät sen karkottavat katsojat.

– Muistan erään toisen tv-sarjan, joka oli todella kiinnostava, kunnes päähenkilöt päätyivät yhteen, sarjan tuottaja Kevin Bright kertoi tapahtumassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt