Uutuuskirja: Virpi Miettinen pelasti Vesa-Matti Loirin seksielämän – missikaunotar kiistää petipuuhat: ”Jos ihmisellä on nivuseen asti kipsi...”

Julkaistu:

Elämäkerta
Vuoden 1965 Miss Suomi ja Vesa-Matti Loiri tutustuivat 1970-luvulla.
Vesa-Matti Loirin tuoreessa elämäkerrassa vihjataan, että Loirilla olisi ollut suhde myös vuoden 1965 Miss Suomen Virpi Miettisen kanssa.

Jari Tervon kirjoittamassa kirjassa kerrotaan Miettisen pelastaneen nopean reagointinsa ansiosta Loirin hengen vuonna 1970, kun tämä oli katkaissut jalkansa jalkapallo-ottelussa.

Kun Miettinen saapui katsomaan jalkansa katkaissutta näyttelijää sairaalaan, tämän käsi tärisi ja kasvot valuivat hikeä. Loiri oli tulikuuma, joten Miettinen juoksi heti hälyttämään apua.

Loiri oli saanut rasvaembolian. Kyseessä on hengenvaarallinen tila, jossa rasvapisaroita päätyy keuhkojen hiussuoniin. Sitä esiintyy erityisesti suurten luunmurtumien jälkeen.
Ilta-Sanomat tavoitti Miettisen perjantaina. Hän kertoo keskustelleensa kirjailija Tervon kanssa Loirista, mutta sanoo, ettei ole perehtynyt Loirin elämäkertaan liittyvään uutisointiin.

Miettisen versio sairaalan tapahtumista on yhtenäinen elämäkerran kanssa. Sen sijaan muistot siitä, kuka esitteli toiselle kenetkin poikkeavat Tervon kirjassa kerrotusta.

– Asuin silloin valokuvamalli Katja Peiposen kanssa Pietarinkadulla. Katja oli luvannut viedä Veskulle Meilahden sairaalaan tupakkaa, mutta kun hän oli työmatkalla, minä sitten lupauduin, Miettinen muistelee vierailun taustoja.

Kirjassa puolestaan kerrotaan Miettisen esitelleen Peiposen Loirille.


Naiset päätyivät kämppäkavereiksi pian sen jälkeen, kun Miettinen oli eronnut Caesar von Walzelista. Hän kertoo tutustuneensa Loiriin hyvin, sillä mies pyöri jatkuvasti naisten kotona.

Miettinen muistaa tavanneensa Loiria myös silloin, kun tämä oli päässyt pois sairaalasta ja oli jalka kipsattuna pidemmän aikaa.

– Nuoren miehen liikkumista ja sukupuolielämää kipsi hankaloitti. Virpi Miettinen pelasti Loirin elämän lisäksi tämän seksielämän, Tervo kirjoittaa kirjassaan.
Miettinen sanoo saaneensa ystävältään puhelinsoiton siitä, että kirjassa olisi annettu ymmärtää hänen on harrastaneen seksiä Loirin kanssa ja pelastaneen tämän seksielämän.

– Se ei pidä paikkaansa. Jos ihmisellä on nivuseen asti kipsi, niin ei se oikein onnistu. Ja sitä paitsi minulla ei ole tapana sotkeutua ystävättäreni ja hänen kihlattunsa elämään. En tiedä muistaako Vesa-Matti väärin vai mitä on tapahtunut, sanoo Miettinen.

– On hän minua mahdollisesti suukotellut jossain vaiheessa, mutta me ei koskaan seurusteltu. Me olimme ystäviä, vaikka komea mieshän hän toki oli silloin nuorena, jatkaa Miettinen, jonka muistot Loirista ovat lämpimät ja iloiset.


– Se oli kivaa aikaa ja Helsingin yöelämä oli silloin vilkas, sanoo Miettinen, jolle ovat jääneet mieleen Loirin ja tämän ystävän Pertti Melasniemen luona pidetyt jatkot.

Miettinen muistaa kuitenkin myös erään illan, jolloin Loiri soitti hänelle huilua. Ystävykset olivat tuolloin viettämässä iltaa pursiseuralla, jossa Miettisen purjealus oli.

– Kuljettiin, kuten kaksikymppiset silloin kulkivat. Veskulla oli huilu mukana ja se sanoi, että minä soitan sinulle nyt kauniin kappaleen. Siihen aikaan oli elävää musiikkia ja Vesa-Matti meni orkesteriin soittamaan huilua. Se oli aika hauskaa.

Vaikka hän korostaa kaksikon olleen ystäviä, osoitti Loiri Miettisen mukaan aina mielellään kenestä neitosesta hän piti.

– Hurmurihan hän oli.


Jälleennäkemiset ovat Miettisen mukaan olleet vuosien saatossa aina lämminhenkisiä. Miettinen kertoo käyneensä joitain vuosia sitten Porvoossa katsomassa Loirin konserttia yhdessä Remu Aaltosen kanssa.

– Olen aina tykännyt hänestä ja hän minusta, hän sanoo, mutta muistaa joskus myös toruneensa Loiria.
– Meillä oli Ruotsin-laivalla muotinäytöksiä. Vesa-Matti oli joskus samalla laivalla ja tuli juttelemaan. Silloin hän käytti jo aika paljon alkoholia. Sanoin, ettei ole hyvä juttu, että sä läträät noin, muistelee Miettinen, joka on itsekin puhunut julkisuudessa avoimesti lääkkeiden ja alkoholin sekakäyttöön liittyneistä ongelmistaan.

Peiposen ja Miettisen tiet puolestaan erkanivat Pariisissa joitain vuosia myöhemmin.

– Tapasin Katjan viimeksi, kun asuin Pariisissa 3–4 vuotta ja olin Chanelin muotihuoneessa mannekiinina. Käsittääkseni hän jäi asumaan Pariisiin ja teki valokuvamallin töitä. Tiemme kuitenkin erkanivat Pariisin vuosina.
Katso alla olevalta videolta, mitä Vesa-Matti Loiri kertoo elämästään kirjailija Jari Tervon haastattelussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt