Helena Lindgren ei järkyttynyt Loiri-kirjan yksityiskohtaisista paljastuksista – ”Olen itsekin harrastanut seksiä ja tiedän mitä se on”

Julkaistu:

Elämäkerta
Helena Lindgren ei ihmettele, miksi Vesa-Matti Loiri on hurmannut vuosien saatossa niin monet naiset.
Vesa-Matti Loirin elämästä kertovassa uutuuskirjassa käydään perinpohjaisesti läpi myös viihdetaiteilijan lukuisat naissuhteet.

Kirjassa kerrotaan, kuinka Loirin avioliitto toisen vaimonsa Mona Loirin kanssa alkoi rakoilla 1970-luvun puolenvälin jälkeen. Samoihin aikoihin 19-vuotiaalle Helena Holopaiselle tarjottiin pikkuroolia Lottovoittaja Uuno Turhapuro -elokuvassa. Holopainen tultiin tuntemaan julkisuudessa myöhemmin laulaja ja meikkitaiteilija Helena Lindgreninä.

Kirjan mukaan myös Mona Loiri sai tietää tapailusta. Hän oli löytänyt Holopaisen numeron Loirin taskusta ja soitti Helenalle Holopaiselle ehdottaen tapaamista.


Tapaamisessa Holopainen hämmentyi, kun Mona Loiri kysyi, eikö Loiri voisi muuttaa Holopaisen luokse. 19-vuotias Holopainen kun asui yhä vanhempiensa luona.
Helena Lindgren kertoi perjantaina Ilta-Sanomille, ettei ole vielä lukenut Jari Tervon kirjoittamaa elämäkertateosta. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että lehdissä esillä olleet otteet hänen suhteestaan Loiriin pitävät paikkansa.

– Se on ollut juuri näin. Ihan hyvin se on siihen kirjoitettu, Lindgren toteaa.

Joillain tahoilla kirja on saanut osakseen myös kritiikkiä, koska seksistä ja intiimeistä asioista puhutaan hyvin suorasukaisesti ja yksityiskohtia säästelemättä. Lindgreniä paljastukset eivät hetkauta tai järkytä.


– Vaikka kerrotaan että on ollut suhde siellä ja täällä, ei se kumminkaan loppujen lopuksi mene niin intiimiksi, mikä olisi se kaikista pyhin. Suhteet ja seksi kuuluvat elämään. Mikä ihme siinä on, että sitä kauhistellaan? Lindgren hämmästelee.

– Olen itsekin harrastanut seksiä ja tiedän mitä se on, hän nauraa.
Monet Loirin naisista ovat kuvailleet miestä suureksi rakastajaksi. Lindgren muistuttaa, että kaikki riippuu aina lopulta kahden ihmisen välisestä kemiasta. Hän ei silti ihmettele, miksi monet naiset ovat hurmaantuneet Loirista vuosien saatossa.


– En ihmettele, että Vesku on vedonnut naisiin. Se ei johdu vain siitä, että hän on ollut niin tunnettu. Hänessä on hyvin voimakkaat fyysiset ja seksuaaliset energiat ja sitten herkkä ja taiteellinen puoli. Kun tämä kaikki menee yhteen, niin kyllä siinä aika moni nainen hurmaantui.

Omaa suhdettaan Loiriin Lindgren kuvailee seurustelun sijaan ennemminkin kesäromanssiksi. Hän sanoo kuitenkin saaneensa suhteelta paljon, vaikka sitä ei kestänyt pitkään.
– Vesku tutustutti minut kirjallisuuteen. Hän antoi minulle lahjaksi Carlos Castanedan Matka Ixlantiin ja luin myös Hermann Hesseä. Nämä ovat tärkeitä asioita. Vaikka suhde olisi lyhyt, mutta jos siitä jää joku tämmöinen jälki, siinä on ollut jotain enemmänkin kuin vain se seksi.


Tervo kirjoittaa Lindgrenin ja Loirin suhteen hiipuneen hiljalleen sen jälkeen, kun pari oli viettänyt yhdessä aikaa Turussa. Lindgren ei osaa sanoa, mistä hiipuminen johtui, mutta korostaa, etteivät kaksikon tiet erkaantuneet riitaisissa tunnelmissa. He ovat yhä toisinaan tekemisissä keskenään.

– Aina kun tavataan, kaikki on kauhean luontevaa. Paljonhan me käytiin jossain vaiheessa syömässä, Lenita (Airisto), Vesku ja minä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt