Elämäkerta: Vesa-Matti Loirin terveydentila oli kauhea keväällä 2019: pyörtyili päivittäin, hoitoa vaativa sydämen häiriö

Julkaistu:

– Loukkasin pääni vessassa, verta valui runsaasti. Minut toimitettiin ambulanssilla sairaalaan, Vesa-Matti Loiri kertoo uutuuskirjassa Loiri.
Vesa-Matti Loiri kertoo Jari Tervon kirjoittamassa uutuuskirjassa Loiri (Otava) uutta tietoa terveydestään.

Loiri kertoo kirjassa, kuinka hänen terveydentilassaan tapahtui keväällä 2019 muutoksia.

Kevät oli Loirin mukaan kauhea.

– Sykkeeni oli kolmisenkymmentä kertaa minuutissa. Pyörtyä kupsahtelin päivittäin, loukkasin pääni vessassa, verta valui runsaasti. Minut toimitettiin ambulanssilla sairaalaan, Vesa-Matti Loiri kertoo kirjassa.

– Vanhaan sydämeeni asennettiin tahdistin, Loiri paljastaa kirjassa.

Nyt sydän lyö kirjan mukaan kuusikymmentä kertaa minuutissa.


Viime joulukuussa 2018 Vesa-Matti Loiri kertoi Ilta-Sanomille vointinsa kohentuneen. Vuosien aikana hän on löytänyt uuden ja tehokkaan lääkityksen diabetes-sairauteensa ja sitä myötä laihtunut rajusti.

– Painan nyt hieman päälle 90 kiloa, kun pahimmillaan painoa oli peräti 151 kiloa. Jalkani eivät enää pelaa, mutta muuten tunnen itseni terveeksi ja siitä olen saanut uudenlaista itsevarmuutta. Se heijastuu kaikkeen, Loiri sanoi.

– Olin täysin loppu painoni ollessa yli 150 kiloa. Pelkäsin aidosti kaiken päättyvän pian. Sain kuitenkin vielä yhden uuden elämän, ja siitä olen tavattoman onnellinen, Loiri jatkoi joulukuussa 2018.