Spede Pasasen ja Maria Drockilan romanssi oli aikansa kohusuhde – uutuuskirja kertoo karua kieltä parin väleistä - Viihde - Ilta-Sanomat

Spede Pasasen ja Maria Drockilan romanssi oli aikansa kohusuhde – uutuuskirja kertoo karua kieltä parin väleistä

Vesa-Matti Loirin elämäkerta kertoo hyisen tarinan, mitä illan viiletessä tapahtui.

13.9.2019 11:28

Maria Drockila nousi julkisuuteen 1997 oltuaan Miss Suomi -finaalin suurimpia ennakkosuosikkeja.

Perintöprinsessan tittelistään hän luopui, kun Spede Pasanen nimitti tuolloin 19-vuotiaan naisen yllättäen Spede-yhtiöiden toimitusjohtajaksi. Itse hän siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi.

Moni ihmetteli, miten nuori sosiaalialan opiskelija voi pyörittää yritystä, jonka liikevaihto oli lähes 30 miljoonaa markkaa.

Romanssista huhuttiin, vaikka Drockila kertoi seurustelevansa toisen kanssa. Pasasella ja Drockilalla oli ikäeroa neljäkymmentäkahdeksan vuotta.

Tuoreessa Jari Tervon kirjoittamassa elämäkerrassa Loiri (Otava) palataan noihin aikoihin 1990-luvun lopulla.

Vesa-Matti Loiri muistelee kirjassa kohtaamistaan Spede Pasasen ja Maria Drockilan kanssa.

  • Katso artikkelissa olevalta videolta, kuinka Jari Tervon kirja Vesa-Matti Loirista alkaa.

Spede Pasanen nimitti 19-vuotiaan Maria Drockilan lähes 30 miljoonan liikevaihtoa pyörittävän firmansa toimitusjohtajaksi.­

Loiri oli vieraana samassa tilaisuudessa.

Oli ilta. Alkoi olla jo viileä.

– Spede hössötti seuralaistaan istumaan ja tarjosi takkiaan Drockilalle, jonka käsivarret olivat paljaina. Haista vittu, Drockila kivahti Spedelle. Silloin Loiria säälitti, Jari Tervo kirjoittaa kirjassa.

Maria Drockilan ja Spede Pasasen ystävyys oli aikansa kohusuhde. Spede Pasanen vuokrasi Maria Drockilan kynttiläpajalle tilat olemattomalla summalla. Lisäksi hän myönsi Marialle useita korottomia lainoja, jotka mitätöitiin Pasasen kuoleman myötä. Spede Pasanen kuoli 2001.

Speden kuoleman jälkeen Maria vetäytyi julkisuudesta ja keskittyi kynttiläyritykseensä. Otsikoissa hän on ollut riideltyään Speden perinnöstä Speden tyttären Pirre Pasasen kanssa. Lainojen mitätöintiä koskenut riita sovittiin ennen oikeuskäsittelyä.

Vuonna 2012 Maria Drockila teki yllätyspaluun Diili-nimisessä tv-ohjelmassa.

Hänellä oli nelivuotias tytär. He asuivat Porvoossa.

Maria Drockilan ja Spede Pasasen ystävyydestä paljastuu uusia sävyjä Jari Tervon kirjoittamasta elämäkerrasta Loiri (Otava).­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?