Henna Kalinaisen pahoinpitelytuomio lieveni hovioikeudessa – aiheutti veriset vammat keittiöveitsellä - Viihde - Ilta-Sanomat

Henna Kalinaisen pahoinpitelytuomio lieveni hovioikeudessa – aiheutti veriset vammat keittiöveitsellä

Tosi-tv-julkkiksena tunnetun Henna Maarit Kalinainen-Kurhisen tuomio lieveni Helsingin hovioikeudessa.

Henna Kalinainen-Kurhinen kuvattuna Helsingin käräjäoikeudessa viime vuoden toukokuussa.­

13.9.2019 9:11

Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut Henna Kalinainen-Kurhisen törkeästä pahoinpitelystä 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Helsingin hovioikeus päätti perjantaina, ettei teko täyttänyt törkeän tunnusmerkistön kriteeristöjä. Siten Kalinainen-Kurhinen syyllistyi perusmuotoiseen pahoinpitelyyn, ja sai siitä 1 vuoden ehdollisen vankeustuomion.

Pahoinpitely tapahtui Kalinainen-Kurhisen asunnossa Helsingissä vuoden 2016 heinäkuussa. Ennen pahoinpitelyä pariskunta vietti iltaa ”anniskeluravintolassa”, jossa nautittiin alkoholia, ja heille tuli riitaa. Nainen löi tai viilsi silloista miesystävää keittiöveitsellä päähän. Miehen päähän tuli kahdeksansenttinen ja runsaasti verta vuotanut haava.

Hovioikeuden mukaan tämä pahoinpitely oli rajatapaus, oliko teko törkeä vai ei.

Hovioikeuden mielestä törkeyden puolesta puhui teräaseen osumakohta ja vamman sijainti. Mies ei myötävaikuttanut väkivallan käyttämiseen.

Törkeyttä vastaan oli se, että Kalinainen-Kurhinen, 30, oli pyytänyt miesystäväänsä poistumaan asunnosta, mutta tämä ei noudattanut kehotusta. Törkeyttä vastaan oli myös vamman laatu ja sen todennäköinen syntytapa sekä teon lyhyt kesto.

– Hovioikeus katsoo, teon kokonaisarvostelussa jossain määrin painavampia ovat ne seikat, jotka puhuvat sitä vastaan, että teko olisi kokonaisuutena arvostellen törkeä. Toisin kuin käräjäoikeus hovioikeus katsoo, että Kalinainen-Kurhisen syyksi on luettava pahoinpitely. Syyksilukemista on näin ollen muutettava, Helsingin hovioikeus totesi.

Hovioikeuden tuomio ei ollut yksimielinen. Yksi hovioikeuden kolmesta jäsenestä olisi ollut sitä mieltä, että teko oli törkeä.

Kalinainen-Kurhinen joutuu maksamaan miehelle 5 500 euroa kivusta, särystä, muusta tilapäisestä haitasta, pysyvästä kosmeettisesta haitasta, loukkauksen aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä sekä pilalle vaurioituneista kengistä.

Nainen joutuu maksamaan myös miehen oikeudenkäyntikulut käräjäoikeudesta ja hovioikeudesta. Maksettavaa tulee reilut 5 200 euroa.

Helsingin hovioikeuden perjantaina antama tuomio ei ole lainvoimainen, sillä osapuolet voivat hakea siihen korkeimmalta oikeudelta valituslupaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?