Marko Björs pääsi nauttimaan illallista hulppeassa seurassa – prinssi Carl Philip paljasti suomalaismiehelle prinsessa Sofian harrastushaaveet - Viihde - Ilta-Sanomat

Marko Björs pääsi nauttimaan illallista hulppeassa seurassa – prinssi Carl Philip paljasti suomalaismiehelle prinsessa Sofian harrastushaaveet

Kuvituskuva
Julkaistu: 12.9.2019 22:16

Maajoukkuevalmentaja Marko Björs illallisti runsas kuukausi sitten muun muassa multimiljonääri Athina Onassiksen kanssa. – Hän on kuin kuka tahansa meistä, eikä tee itsestään numeroa, Marko kehui.

Ratsastuksen maajoukkuevalmentaja, YLE:n asiantuntija ja korusuunnittelija Marko Björs on jo vuosikausia liikkunut suihkuseurapiireissä. Hänen ratsastusintonsa ja asiantuntemuksensa kuljettaa miestä ympäri maailmaa. Jokin aika sitten Björs istui Tukholmassa Stockholm Horse Show’n illallisilla. Paikalla olivat muun muassa Microsoftin Bill Gates ja muusikko Bruce Springsteen tyttärineen.

Marko kertoi Alexander Tillanderin syyskauden avajaissa, että ehti Tukholmassa pidetyn illallisen aikana jutella tovin niin multimiljonäärinä tunnetun ratsastajan, edesmenneen laivanvarustajan Aristoteles Onassiksen tyttärentyttären, Athina Onassiksen kuin prinssi Carl Philipin kanssa.

– Athina Onassis on ihana ja herttainen nainen. Hän on kuin kuka tahansa, eikä todellakaan tee itsestään numeroa, Björs kehui.

–Kun Vesa-Matti Loiri seurusteli Marita Hakalan kanssa, Veskulla oli hevonen. Tuolloin tapasin häntä ja Vesku on todella persoonallinen ja karismaattinen ihminen, kirjoja itsekin julkaissut Marko Björs sanoi viitaten juuri ilmestyneeseen Loiri-kirjaan.

–Kun Vesa-Matti Loiri seurusteli Marita Hakalan kanssa, Veskulla oli hevonen. Tuolloin tapasin häntä ja Vesku on todella persoonallinen ja karismaattinen ihminen, kirjoja itsekin julkaissut Marko Björs sanoi viitaten juuri ilmestyneeseen Loiri-kirjaan.

Björs ei avannut keskustelun yksityiskohtia tarkemmin, mutta paljasti Christina-äitinsä jo nuorena tyttönä menettäneen Athinan kertoneen avoimesti elämästään sekä sen tuomista iloista ja pettymyksistä.

– Vaikka hän on kuuluisan suvun jälkeläinen, hän on mieluummin taka-alalla kuin eturivissä, Marko ihasteli.

Yksi Athina Onassiksen elämän suurista pettymyksistä äidin kuoleman ohella on ollut varmastikin se, että hänen rakastamansa aviomies Alvaro Neto jäi kiinni pettämisestä. Ero tuli 2017.

Ruotsin prinssi Carl Philipin Marko Björs on myös tavannut usein.

– Hän on mukava ja hyvin urheilullinen. Carl Philip ja hänen vaimonsa, prinsessa Sofia, tykkäävät todella paljon hevosista. Sofia suunnitteleekin aloittavansa tulevaisuudessa ratsastusharrastuksen, Marko paljasti.

Björs vuonna 2016.

Björs vuonna 2016.

Marko Björs opiskelee parhaillaan liikunta- ja ammattivalmentajaksi.

Björs on kertonut julkisuudessa avoimesti näkökykynsä menettämisestä. Miehen vasemman silmän näkökenttä oli puolittunut helmikuussa 2018. Syyksi selvisi verkkokalvoirtauma, jota on yritetty korjata leikkauksilla. Keväällä Björs paljasti Helsingin Sanomille, ettei näkökyky ole palautunut kolmen leikkauksenkaan jäljiltä.

Lisäksi Björs paljasti, ettei ole operaatioiden vuoksi voinut nousta hevosen selkään yli vuoteen.

– Kun on urheillut koko elämänsä ajan, ja kun se viedään äkkiä kokonaan pois, niin vasta silloin tajuaa, miten tärkeä osa elämää liikunta on. Ja kun ratsastuksessa viisikymppinen on vielä ihan nuori. Olympialaisissa vanhimmat osallistujat ovat yli 70-vuotiaita, Björs kommentoi HS:lle keväällä.

Tuoreimmat osastosta