Aira Samulin paljastaa viettäneensä yhteisiä öitä Vesa-Matti Loirin kanssa – sänkyyn ei menty, mutta ”kerran oli lähellä”

Julkaistu:

Ikinuori Aira Samulin ja nykyään harvemmin julkisuudessa nähty laulaja Paula Koivuniemi saapuivat juhlistamaan hyvän ystävänsä Raili Hulkkosen uutta meikkisarjaa.
Ikinuori grand lady Aira Samulin, 92, edusti torstaina energisenä meikkitaiteilija Raili Hulkkosen By Raili -meikkisarjan lanseeraustilaisuudessa Helsingissä.

Samulin sanoi lukeneensa lehdistä taiteilija Vesa-Matti Loirin kirjasta otettuja lainauksia. Kirjailija Jari Tervon Loiri-kirjassa (Otava) puhutaan paljon Loirin entisistä naisystävistä.

– Meidän ystävyytemme alkoi jo 1960-luvulla. Parikymmentä vuotta myöhemmin Vesku sanoi kerran, että meillä meni tuolloin aika kovaa, Aira Samulin muisteli.


Samulin paljasti, että heillä oli Veskun kanssa läheinen ja lämmin suhde. He tapasivat joskus jopa Pariisissa.

– Kun liikuimme yksin, lyöttäydyimme aina yhteen. Meillä oli myös pitkiä öisiä keskusteluja ja puhuimme aroistakin asioista. Minä muun muassa kerroin tyttäreni skitsofreniasta, ja hän kertoi ajastaan Lapinlahden sairaalassa, Aira Samulin muisteli.

Loiri asui perheineen Haukilahdessa aivan Airan naapurissa, ja sitä kautta myös perheet ystävystyivät.

– Veskun kanssa voi olla läheinen ilman, että hyppää hänen kanssaan sänkyyn. Ystävyydessämme oli myös erotiikkaa, mutta sänkyyn emme koskaan menneet. Tosin Vesku sanoi kerran, että lähellä (sänkyyn meno) on ollut, Aira naurahti.


Maamme iskelmätähtien eliittiin kuuluva Paula Koivuniemi ei ole paljon viime aikoina julkisuudessa esiintynyt. Hän kertoi kuitenkin työnsä puolesta olleensa vauhdissa ja tehneensä uutterasti keikkaa sekä esiintynyt festivaaleilla.

– Vauhti ei ole paljon laantunut. Olen tehnyt myös yksityiskeikkoja. Elämä on ollut hyvä ja haaveetkin ovat toteutuneet. Vielä on kuitenkin joitakin haaveita toteutumatta, hän sanoi arvoituksellisesti.

Hyväkuntoisen ja raikkaan oloinen laulaja kertoi pitävänsä itsensä kunnossa kävelemällä ja ulkoiluttamalla managerinsa Laura Vuorisen koiraa.

– Työnteko pitää minut pirteänä, hän summasi.