Elämäkerta: Kimi Räikkönen soitti yllättäen Vesa-Matti Loirin pojalle ja kutsui itsensä juhlimaan – umpijurrinen ilta oli päättyä F1-kuskin kuolemaan

rac

Julkaistu:

Vesa-Matti Loiri ja Kimi Räikkönen istuivat jurrissa vierekkäin sohvalla – kuin ketkä tahansa suomalaisturret – ja selittivät toistensa puheen päälle, uutuuskirja kertoo vauhdikkaasta illasta Espoossa 2013.
Formulatähti Kimi Räikkönen vietti ikimuistoisen illan taiteilija Vesa-Matti Loirin luona loppuvuodesta 2013.

Räikkönen päätyi Vesa-Matti Loirin Espoon Nihtisillassa sijaitsevaan asuntoon Loirin pojan Joonas Loirin kutsusta, selviää Jari Tervon kirjoittamasta elämäkerrasta Loiri (Otava). Video yllä: Näin alkaa Jari Tervon kirja Vesa-Matti Loirista.

Joonas Loiri ja Kimi Räikkönen tutustuivat toisiinsa jo nuorina karting-harrastuksen kautta.

Räikkönen isännöi Joonas Loirin 30-vuotisbileitä Shanghain formularadalla 2012.


Kirjan mukaan uudenvuoden tienoilla 2013 Räikkönen pirautti Joonakselle ja kyseli, mikä oli meininki. Joonas sanoi olevansa isänsä luona. Räikkönen kertoi tulevansa sinne.

– Vesa-Matti Loiri ja Kimi Räikkönen istuivat jurrissa vierekkäin sohvalla – kuin ketkä tahansa suomalaisturret – ja selittivät toistensa puheen päälle: Hei oikeesti, hei oikeesti, jos rehellisiä ollaan, kuuntele nyt, kuuntele nyt, uutuuskirja selostaa tapahtumien kulkua.


Illan edetessä Räikkönen alkoi voida pahoin.

– Hän lepäsi pitkiä aikoja lattialla. Joonas piti häntä jalallaan kyljellään, ettei hän pääsisi kääntymään selälleen ja vetäisi oksennusta henkeensä, elämäkerrassa kerrotaan.

Räikköstä kiinnosti kirjan mukaan perätön huhu, jonka mukaan Vesa-Matti Loiri olisi Samuli Edelmannin isä. Loiri ja Edelmann tunnetaan yhteisestä duetosta Tuomittuna kulkemaan. Kumpikin on menestynyt näyttelijä ja artisti. Ja vaalea.


Jari Tervon kirjan mukaan seuraavana vuonna 2014 Kimi Räikkönen huuteli Jurassic Rockin taka-alueella Loiria ja Edelmannia vihdoin paljastamaan sukulaisuutensa. Edelmann ei kuullut, mitä formulatähti huuteli ja tivasi Loirilta, mitä Räikkönen oikein tarkoitti.

– Kännissä vaan huutelee, Loiri kuittasi kirjan mukaan.

Loiri uumoili Edelmannin pahoittavan mielensä perättömästä huhusta.

Kirjan mukaan Edelmann otti episodin esiin myöhemmin Vesa-Matti Loirin asianhoitaja Pete Eklundin kanssa. Eklund kertoi Edelmannille perättömästä huhusta, jonka mukaan Samuli Edelmann olisi Vesa-Matti Loirin poika.

– V*tun siistii, Edelmann ihastui.

Vesa-Matti Loiri kertoi viime syksynä Ilta-Sanomille, että tämän vuoden kaikista merkittävin projekti koskee pitkään odotettua elämäkertaa. Jari Tervon kirjoittama Loirin elämäkerta julkaistaan 12.9.2019.

– Aluksi on sanottava, että tulemme aivan perhanan hyvin toimeen Tervon kanssa. Olemme samalla aaltopituudella ja häneen pystyn luottamaan kaikissa asioissa, Loiri painotti Ilta-Sanomille marraskuussa 2018.

– Olemme keskustelleet Tervon kanssa kaikesta, siis ihan kaikesta. Ja varmasti paljastuksia nousee esiin, Loiri jatkoi.


Loiri sanoi elävänsä preesensissä, hetkessä.

– Sisälläni jyllää yhä voimakas esiintymisvietti, ja aion tehdä töitä niin kauan kuin terveyteni vain sallii. En todellakaan ole eläköitymässä, hän kertoi IS:lle marraskuussa 2018.

Toukokuussa 2019 Vesa-Matti Loiri sai suruviestin. Hänen poikansa Joonas Loiri kuoli yllättäen. Hän oli kuollessaan vain 37-vuotias.

– Suruni on musertava. Ei tällaiseen voi varautua. Tuntuu tosi pahalta, Loiri viestitti Ilta-Sanomille toukokuussa 2019.

Hän kertoi saaneensa suuren määrän surunvalitteluja.

– Olen kiitollinen kaikille niille ihmisille, jotka ovat ottaneet osaa suruuni, Loiri jatkoi.