Kirja paljastaa salaisen syrjähypyn: Loiri iski Helena Lindgrenin ollessaan naimisissa – Mona-vaimo soitti naiselle ja esitti erikoisen ehdotuksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Kirja paljastaa salaisen syrjähypyn: Loiri iski Helena Lindgrenin ollessaan naimisissa – Mona-vaimo soitti naiselle ja esitti erikoisen ehdotuksen

Loiri-kirjassa paljastetaan, että Vesa-Matti Loirilla oli suhde Helena Lindgreniin 1970-luvulla hänen ollessaan vielä naimisissa.

12.9.2019 8:22

Vesa-Matti Loirin elämästä kertovassa uutuuskirjassa Loiri käydään läpi perinpohjaisesti kenties Suomen legendaarisimman viihdetaiteilijan elämää. Suureen osaan kirjassa nousevat myös Loirin lukuisat naissuhteet.

Kirjassa kerrotaan, kuinka avioliitto Loirin toisen vaimon, Mona Loirin kanssa alkoi rakoilla 1970-luvun puolenvälin jälkeen. Samoihin aikoihin 19-vuotiaalle Helena Holopaiselle tarjottiin pikkuroolia Lottovoittaja Uuno Turhapuro -elokuvassa. Helena Holopainen tultiin tuntemaan julkisuudessa myöhemmin laulaja ja meikkitaiteilija Helena Lindgreninä.

Nuori Helena Lindgren oli suhteessa Vesa-Matti Loirin kanssa.­

Holopainen tapasi Loirin ja lumoutui tämän karismasta. He päätyivät sänkyyn ja alkoivat tapailla. Sitten tapailusta sai tietää myös rouva Loiri. Hän oli löytänyt Holopaisen numeron Loirin taskusta.

Kirjan mukaan Mona Loiri soitti Helenalle Holopaiselle ja ehdotti tapaamista.

Hän kysyi Holopaiselta, eikö Loiri voisi muuttaa tämän luokse. Holopainen hämmentyi, hän oli yhdeksäntoista ja asui yhä vanhempiensa luona. Eikä Mona Loirikaan ollut kuin kolme vuotta vanhempi. Nuorilla naisilla oli sama ilo ja pulma. Tapaamisen päätteeksi Mona lahjoitti Holopaiselle villapaidan.

Suhde ei loppunut tapaamiseen. Viihdetaiteilija kutsui Holopaisen kanssaan Turkuun, mutta pian Helena huomasi jonkin muuttuneen.

Paluumatkalla Holopainen huomasi Loirin vetäytyvän. Hän ei puhunut. Siihen suhde sammui. Kun Loiri ja Lindgren myöhempinä vuosikymmeninä sattumalta tapasivat, he halasivat.

– Kyllä meillä oli suhde, silloin kesällä 1976, Lindgren myöntää IS:lle.

Helena avioitui vielä samana vuonna Mikael Lindgrenin kanssa. Lindgrenit olivat yhdessä kolme vuotta. Liitosta syntyi myös Niklas-poika, jonka kanssa Lindgren muutti takaisin kotiin eron myötä Myöhemmin hän meni naimisiin tanssija-koreografi Jorma Uotisen kanssa.

Myös Loirin liitto päättyi. Mona Loiri kuoli auto-onnettomuudessa 1977.

Mona Loiri ja Vesku Uuno Turhapuro -elokuvan kuvauksissa.­

Kursivoidut kohdat ovat otteita kirjasta Loiri (Tammi, 2019).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?