Uutuuskirja: Vesa-Matti Loirilla oli suhde 30 vuotta vanhempaan opettajaansa – nainen tarjosi laulutunteja seksiä vastaan

rac

Julkaistu:

Vesa-Matti Loiri paljastaa elämäkerrassaan suhteensa vanhempaan naisopettajaansa.
Vesa-Matti Loirin elämästä kertovassa uutuuskirjassa Loiri käydään läpi perinpohjaisesti kenties Suomen ikonisimman viihdetaiteilijan elämää. Myös Loirin lukuisia naissuhteita käydään kirjassa läpi ensimmäisestä alkaen.

Kirjassa kerrotaan, kuinka Vesa-Matti Loiri sai keväällä 1963 tietää päässeensä Teatterikorkeakouluun. Pian ilon musersi kuitenkin perässä saapunut kirje: se kertoi, että nuoren taiteilijan ääni oli sairas ja rikki. Asia oli korjattava viipymättä, muuten paikkaa kouluun ei heruisi.

Loiri järkyttyi. Hänen jalkojensa alta ei vedetty mattoa vaan maailma. Rokkikeikoilla rääkyminen ja alokkaille huutaminen oli pilannut hänen äänensä. Entä se Tilkan nielurisaleikkaus?

Tulevina vuosikymmeninä Loiri muisteli aina, että hänen ääntään oli pidetty pääsykokeissa mätänä. Se ei ollut sairas eikä pelkästään kuollut, se mätäni jo.

Loirin täytyi muokata ääntään, jotta hän saisi pitää paikkansa koulussa. Korjauspuuhiin laitettiin tohtori Aatto Sonninen.


Toinen Teatterikorkeakoulun laulunopettaja sanoi, että Loiri tarvitsee yksityistunteja. Nuorella näyttelijällä ei ollut sellaisiin varaa.

– Tulet minun luokseni Kulmakadulle, rahasta voidaan jutella sitten myöhemmin, vanhempi naisopettaja sanoi.

Opettajan luona Loiria odotti kynttiläillallinen. Hän ymmärsi, ettei kattausta oltu valmisteltu vain kohteliaisuudesta.

Jopa koulussa Loiri ja opettaja sulkivat oven ja ryhtyivät rakastelemaan pianoa vasten. Loiri oli alle kaksikymppinen, opettaja melkein viisikymppinen. Ennen kaikkea Loirin seksiystävä oli hieno ja ammattitaitoinen opettaja.

Hän rakensi Loirille äänen, joka soi vielä puoli vuosisataa opetushetkien jälkeen. Loirin ääni oli perheettömän naisen lapsi.

1960-luvulla termi oli vielä tuntematon, mutta nykyään Loirin suhdetta opettajaan voisi kutsua viime vuosina puhuttaneeksi sokerideittailuksi.

Sokerideittailulla tarkoitetaan sitä, että varakas vanhempi henkilö antaa nuorelle rahaa tai muita hyödykkeitä, joihin nuoremmalla osapuolella ei muuten ehkä olisi varaa. Sokerideittailuun liittyy useimmiten seksi.

Kursivoidut kohdat ovat otteita Loiri-kirjasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt