Näyttelijäpariskunta Minna Haapkylä ja Joanna Haartti harvinaisessa yhteiskuvassa: ”Liittomme sujuu hyvin”

Julkaistu:

Harvakseltaan julkisuudessa nähty näyttelijäpariskunta Minna Haapkylä ja Joanna Haartti saapuivat onnellisen näköisinä Olen suomalainen -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan.
Näyttelijät Joanna Haartti ja Minna Haapkylä edustivat keskiviikkoiltana Olen suomalainen -elokuvan kutsuvierasensi-illassa. Elokuva kertoo iskelmälegenda Kari Tapion elämästä.

Haartti näyttelee elokuvassa sanoittaja Chrisse Johanssonia.

Näyttelijäpariskunta on pitänyt yhtä jo vuosia, mutta heitä on nähty harvakseltaan yhteiskuvissa. Haapkylä ja Haartti alkoivat seurustella 2014.

Onnellisen näköinen pariskunta saapui ensi-iltaan hyväntuulisina. He kertoivat kaiken olevan hyvin ja suhteen kukoistavan.

– Liittomme sujuu hyvin, he totesivat.

Kumpikaan naisista ei tuntenut Kari Tapiota hänen eläessään. Tapio menehtyi joulukuussa 2010.

– Odotamme elokuvalta tietysti loistavia roolisuorituksia, pariskunta vakuutti.

Haapkylä kertoi keskittyvänsä tällä hetkellä näyttelemisen sijaan töihinsä tuottajana. Haartti sen sijaan tähdittää teatteri Takomon uutta Ruusuruoska-näytelmää, jonka ensi-ilta on ensi viikon perjantaina.


Haapkylä ja Haartti tutustuivat toisiinsa Soita minulle Billy -näytelmässä. Heistä tuli ensin sydänystävät ja myöhemmin pariskunta.

– Oli yllätys rakastua naiseen, mutta uskon, että rakastuessa sukupuolella ei ole kauheasti merkitystä. Enemmän kyse on siitä, minkä ikäisenä rakastuu, Haapkylä kertoi kesällä 2014 Me Naisten haastattelussa.

Rakkaudesta huumasta huolimatta pariskunta asui suhteen alkuaikoina erillään.

– Olen rakastunut, mutta itsellinen. Minusta on kiva, että aikuisilla, parisuhteessa olevilla ihmisillä on myös oma elämä, jossa he saavat olla rauhassa. On kiva olla yksin ja ikävöidä, ja sitten taas nähdä toista, Haapkylä kuvaili Me Naisille 2015.

Kaksi vuotta sitten pariskunta päätyi uudenlaiseen asumisratkaisuun, kun Haartti muutti Haapkylän alakerran yksiöön.

– Emme ole koskaan asuneet yhdessä, mutta Joanna muutti juuri alakerran yksiööni. Arvostamme molemmat omaa aikaa ja yksinoloa, Haapkylä paljasti Me Naisille 2017.

Minna Haapkylä oli naimisissa 2002–2014 näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin kanssa. Heillä on kaksi lasta.