SK: Suomalaisohjaaja Anders Engström tekee yhdysvaltalaista suursarjaa, jonka pääosassa on Game of Thrones-tähti Jason Momoa

Julkaistu:

Suomalainen Anders Engström on yksi yhdysvaltalaisen fantasiasarjan ohjaajista. See-nimeä kantavaa sarjaa tähdittää Jason Momoa.
Suomalainen ohjaaja Anders Engström on Suomen Kuvalehden mukaan yksi yhdysvaltalaisen Hollywood-tähtiä vilisevän uutuussarjan ohjaajista.

Sarja kantaa nimeä See, ja se on yksi marraskuun alussa Yhdysvalloissa aloittavan Apple TV+ -suoratoistopalvelun uusista sarjoista.


Sarja esiteltiin SK:n mukaan Applen tiistaisessa julkistustapahtumassa. Engström on Imdb-sivuston mukaan ohjannut See-sarjasta kaksi jaksoa.

Suomalaisohjaaja Engström on päässyt sarjaa tehdessä ohjaamaan näyttelijätähti Jason Momoaa, sillä mies esittää fantasiasarjassa pääosaa. Momoa on tuttu muun muassa jättihitti Game of Thronesista ja Aquaman-elokuvasta.

Engström on uransa varrella ohjannut muun muassa elokuvan Vares: pahan suudelma (2011). Lisäksi Engström on ohjannut muutamia jaksoja suosittuja tv-sarjoja kuten Wallanderia (2006), Helsingin herraa (2012) ja Maan povessa (2015). Miehen tuoreimmat ohjaukset ovat tv-sarjat Hanna ja The Tunnel.

Voit katsoa See-sarjan virallisen trailerin alla olevalta Youtube-videolta.Uutuussarja sijoittuu maailmaan, jossa virus on hyökännyt yhteiskuntaan ja sokeuttanut ihmiset. Jason Momoa esittää sarjassa Baba Vossia, kaksoslasten isää. Hänen lapsensa ovat poikkeukselliset, sillä he ovat ensimmäisiä vuosisatoihin, jotka ovat syntyneet näköaistin kanssa.

Momoan roolihahmo suojelee lapsiaan epätoivoiselta hallitsijalta, joka uskoo lasten olevan kirottuja ja haluaa tuhota heidät.


Momoan ansioluettelosta löytyy Conan the Barbarian -elokuvan pääosa vuodelta 2011. Mies sai uudenlaista nostetta uralleen päädyttyään näyttelemään huippusuositun Game of Thrones -sarjan Khal Drogoa vuosina 2011–2012.

Miehen viimeisin suoritus valkokankailla on ollut uudessa Aquaman-elokuvassa, jossa hän näyttelee Vesimiestä. Elokuvasta on tulossa myös jatko-osa, joka saa ensi-iltansa vuonna 2022.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt