Rakoileva avioliitto repi Krista Siegfridsin elämän palasiksi – lopulta laulaja tajusi, että asioiden oli muututtava: ”Itkin ja vuodatin kaiken ulos”

Rakoileva avioliitto repi Krista Siegfridsin elämän palasiksi – lopulta laulaja tajusi, että asioiden oli muututtava: ”Itkin ja vuodatin kaiken ulos”

Julkaistu:

uusi arki
Krista Siegfrids aloittaa tänä syksynä puhtaalta pöydältä avioeron jälkeen. Laulaja vuodatti tuntemuksensa uuteen musiikkiin, jonka hän toivoo tuovan voimaa myös muille.
Ruskettunut ja iloinen Krista Siegfrids, 33, porhaltaa haastatteluun lähes suoraan lomamatkalta. Hän on palannut edellisenä iltana Ibizalta – saarelta, joka varasti kesän aikana hänen sydämensä ja jonne hän haaveilee muuttavansa jonain päivänä.

Takana on hyvin erilainen kesä ja nyt uutta intoa pursuava Siegfrids on valmis syksyyn ja uuteen elämänvaiheeseen, jonka se tuo mukanaan.

– Tykkään syksystä tosi paljon! Se tuntuu aina uudelta alulta, mutta erityisesti se on sitä tänä vuonna. Minulla on sellainen tunne, että nyt kaikki on juuri niin kuin pitää ja että voin tosi hyvin, Siegfrids sanoo hymyillen.

Uudella alulla hän viittaa viime kevään tapahtumiin. Palataanpa siis puoli vuotta taakse päin.


Viime maaliskuussa Siegfrids kertoi Instagramissa eronneensa pitkäaikaisesta puolisostaan, radiojuontaja ja koomikko Janne Grönroosista. Pari oli naimisissa alle kaksi vuotta, mutta yhdessä peräti 14 vuotta. He jakoivat elämänsä vuosien ajan ja olivat toistensa tuki ja turva.

Jossakin vaiheessa Siegfridsistä alkoi kuitenkin tuntua, ettei parisuhde antanut enää sitä, mitä sen piti antaa. Pari ajautui erilleen ja alkoi haluta elämältä erilaisia asioita. Tuntui, etteivät heidän unelmansa enää kohdanneet.

– Koen, että me kasvoimme erilleen. Joskus ajattelin, että tulemme aina olemaan yhdessä, mutta ihmiset muuttuvat ja se on pakko hyväksyä, Siegfrids sanoo.

– Olen sellainen ihminen, että jos joku ei tunnu hyvältä, on asialle tehtävä jotain. En voi elää parisuhteessa, jossa minulla ei ole hyvä olla. Jos emme halua samoja asioita, en näe mitään syytä olla yhdessä.


Tilanne oli vaikea ja sitä mietittiin pitkään. Päätös erosta ei syntynyt yhdessä yössä, mutta oli lopulta selkeä. Siegfrids kertoo, että pari erosi hyvässä hengessä ja ystävinä. Silti päätös oli kipeä ja tuntui todella pahalta.

– Ei kukaan heitä 14 vuotta roskiin tuosta noin vain. Olimme niin kauan yhdessä, että parisuhde oli valtava pala minua, joka ei nyt ole enää mukana. Elämäni muuttui eron myötä tosi paljon, mutta se oli silti oikea päätös.

Viime kevät oli Siegfridsille vaikea. Elämä ei jatkunutkaan niin kuin hän oli suunnitellut ja kaikki piti ajatella uusiksi. Tärkeänä tukena olivat ystävät ja perhe, jotka auttoivat Siegfridsiä eteenpäin. Hän myös päätti, ettei luovuttaminen tai synkkyyteen vaipuminen ollut edes vaihtoehto, sillä suru väistyisi kyllä.

– Ei ole ikinä helppoa erota, vaikka ero olisi kuinka ”hyvä”, ei olisi draamaa ja erottaisiin ystävinä. Minulla on kuitenkin onneksi aina kaikessa sellainen asenne, että kyllä elämä kantaa ja kaikki tulee menemään hyvin. Niin ajattelin myös nyt. Olin varma, että aika parantaa haavat.


Avioeron jälkeen Siegfrids huomasi, että hänellä oli tarve purkaa tunteitaan jotenkin. Hänessä heräsi pitkästä aikaa into tehdä musiikkia ja hän alkoi vuodattaa tuntemuksiaan uusiin, englanninkielisiin kappaleisiin.

– En ole julkaissut musiikkia moneen vuoteen, koska minulla ei ole ollut siihen fiilistä. Nyt, ironista kyllä, kun minulla oli tosi erilainen kevät, tuli sen myötä inspiraatio tehdä biisejä ja tarve saada kaikki se ulos.

Syntyi Let It Burn -kappale, joka julkaistiin elokuun lopussa. Se kertoo erilleen ajautumisesta, irti päästämisestä, parantumisesta ja uudesta alusta.

– Halusin julkaista biisin nyt, jotta pääsen itse eteenpäin. Se on minulle yhden aikakauden loppu ja nyt sen julkaisun jälkeen alkaa uusi elämäni. Se on kaunis päätös sille, mitä meillä oli yhdessä, Siegfrids sanoo.

Riipaisevassa, mutta kauniissa kappaleessa lauletaan heti alkuun ”Leave me out with the trash, I’m no good for you”, vapaasti suomennettuna ”Jätä minut ulos roskien kanssa, en ole sinulle hyväksi”.

– Kappaleen tekeminen oli hyvin terapeuttista. Olin studiossa, itkin ja vuodatin kaiken ulos. Se oli minulle lohduttava kokemus ja antoi voimaa. Toivon, että se voisi tehdä niin myös muille.


Siegfrids kertoo kappaleessaan, ettei hän kadu mitään. Se pitää paikkansa myös oikeassa elämässä. Hän ei ole jäänyt murehtimaan asioita, joita on tullut tehtyä, vaan katsoo uteliaasti tulevaan.

– Minulla on tasan yksi elämä enkä aio tuhlata sitä siihen, että katuisin asioita. En kadu avioliittoani tai parisuhdettani, koska ne olivat valtavan hieno kokemus, josta opin paljon.

– Se, että olisin katkera tai katuisin asioita, olisi todella myrkyllistä. Kaikki tapahtuu syystä. Rakastan häntä edelleen ja haluan hänelle kaikkea hyvää. Haluan, että hän saa sen kaiken, mistä haaveilee.

Nyt, kun avioerosta on kulunut aikaa, on Siegfrids aloittanut uuden elämänsä. Hän on opetellut olemaan yksin ja alkanut rakentaa arkea omilla ehdoillaan. Se on tuntunut välillä haastavalta, mutta myös erittäin hyvältä.

– Se on kaksipiippuinen juttu. On outoa, kun on aina yhdessä mietitty, miten asiat tehdään ja nyt voinkin päättää kaikesta itse. Olen nauttinut siitä vapaudesta, ystävien seurasta ja omasta ajastani valtavasti.

Kesän ajan Siegfrids panostikin itseensä ja otti kaiken ilon irti vapaudestaan: hän matkusteli ystäviensä kanssa muun muassa Prahassa, Amsterdamissa ja Ibizalla. Nyt on kuitenkin aika kääntää katse menneestä ja kesästä tulevaan.


Syksystä on tulossa Siegfridsille kiireinen, sillä uuden musiikin lisäksi hän hyppää täysin uuteen rooliin paluun tekevän Talentin tuomarina.

Ohjelman kuvaukset käynnistyvät syyskuun lopussa ja sen tavoitteena on löytää Suomen seuraavaa ”talentti” – lahjakas esiintyjä, joka mykistää taidoillaan sekä tuomarit että katsojat. Voice of Finlandista julkisuuteen ponnahtanut Siegfrids uskoo, että sarjasta voi todella löytyä Suomen seuraava supertähti – uusi Anna Puu, Antti Tuisku, Jenni Vartiainen tai vaikka Krista Siegfrids.

– Olen hyvä löytämään lahjakkuuksia! Osaan sitä todistetusti, sillä laulajani voitti kaksi kertaa The Voice Kidsin. Nyt siis löytyy varmasti todellinen supertähti, Siegfrids nauraa.

Mukana Talentin tuomaristossa ovat hänen lisäkseen Jorma Uotinen, Duudsoneista tuttu HP Parvianen ja Putous-tähti Ernest Lawson. Ohjelman juontaa Mikko Leppilampi.

– Olemme hyvä tiimi ja tämä projekti on juuri sitä, mitä haluan tänä syksynä: mukavuusalueen ulkopuolelle hyppäämistä ja jotain super mielenkiintoista ja yllättävää. Tylsistyn helposti ja tarvitsen siksi tällaisia asioita, Siegfrids sanoo.

Ennen Talentin kuvausten alkua Siegfrids toivoo löytävänsä uuden kodin Helsingistä. Pidemmän tähtäimen suunnitelmaa hänellä ei vielä ole, mutta toistaiseksi hän viihtyy Suomessa ja haluaa keskittyä työhön ja elämään täällä.

– Tunnen, että nyt olen oikeassa paikassa ja teen juuri sitä mitä haluan. Olen matkalla sellaiseen elämään, jota haluan elää. Haluan elää täysillä ja ”work hard, play hard” -asenteella. Se ei sovi kaikille eivätkä kaikki pysty olemaan sellaisen ihmisen kanssa ja haluan kunnioittaa sitä.


Let It Burn -kappale nyt kuunneltavissa Spotifyssa.

Vaatteet: Samettibleiseri Vero Moda, valkoinen neule Selected Femme, musta t-paita Neon & Nylon, oranssi farkkutakki Only. Kengät: Steve Madden, Gina Tricot ja Ted Baker.

Krista Siegfrids

 • Syntynyt suomenruotsalaiseen perheeseen 4. joulukuuta 1985 Kaskisissa.
 • Nousi julkisuuteen The Voice of Finlandin ensimmäiseltä kaudelta 2011.
 • Oli yksi kisan ennakkosuosikeista, mutta putosikin jo ensimmäisessä suorassa lähetyksessä.
 • Voitti UMK:n vuonna 2013 ja edusti Suomea euroviisuissa Malmössä kappaleella Marry Me.
 • Keikkailee edelleen erilaisissa euroviisutapahtumissa ympäri Eurooppaa.
 • Julkaisi esikoisalbuminsa Ding Dong toukokuussa 2013.
 • Toimi The Voice Kids -sarjan tuomarina 2013–2014.
 • Kilpaili Tähdet, tähdet -kisassa keväällä 2015 ja on esiintynyt useissa musikaaleissa.
 • Juonsi Uuden musiikin kilpailua vuosina 2016–2018.
 • Kisasi Melodifestivalenilla vuosina 2016 ja 2017 Ruotsin viisuedustajan paikasta.
 • On julkaisut musiikkia myös Ruotsissa ja tehnyt kappaleita eteläkorealaiselle tyttöbändi AOA:lle sekä sveitsiläiselle Talent-kisaajalle.