Kari Tapiota näyttelevä Matti Ristinen: ”Harjoittelin hänen biisejään karaokebaareissa”

Julkaistu:

Tainola Show
Juuri ensi-iltaan tullut, legendaarisesta laulajasta Kari Tapiosta kertova Olen Suomalainen -elokuva oli laulajaa näyttelevälle Matti Ristiselle, 45, mielenkiintoinen matka.
– Rooli oli iso ja keskustelimme siitä vaimoni kanssa. Hän antoi minulle hienosti tilaa tehdä työni, Matti Ristinen kiittelee Tainola Show -podcastissa.


Kun Matti Ristinen sanoo terve, hänen äänensä on juuri kuin edesmenneen Kari Tapion. Kylmät väreet kulkevat kehossa. Ristinen naurahtaa ja sanookin opetelleensa todella tarkkaan maankuulun laulajan maneerit ja äänensävyn.

– Ottaessani roolin vastaan kävin eri karaokebaareissa laulamassa Kari Tapion lauluja, jotta pääsin tunnelmaan ja rooliini sisään, yhdessä kohtauksessa elokuvassa laulava Ristinen sanoo.

Näyttelijä huomauttaa Tainola Show -podcastissa myös, ettei hänellä tietystikään voi olla yhtä paljon karismaa kuin Kari Tapiolla oli. Ristinen painottaa sitäkin, että elokuva näyttää kuinka inhimillinen, lahjakas Kari Tapio oli.

– Toki hänellä oli omat heikkoutensa, hän huomauttaa viitaten varmaankin alkoholiin.

SYKE-sarjastakin tuttu Ristinen keskusteli roolista kotona näyttelijävaimonsa Sari Haapamäen kanssa ja kiittää vaimoaan.

– Hän sanoi, että mennään nyt tämä asia edellä ja hän antoi minulle tilaa työskennellä roolini parissa, Ristinen kiittelee.

Matti Ristinen on ollut mukana myös amerikkalaisessa 50 miljoonan dollarin budjetin Manaajassa. Renny Harlinin elokuva filmattiin Roomassa ja kokemus on sellainen, jota Ristinen ei unohda.

– Oli huikea nähdä ohjaaja Renny työssään. Hän hallitsi kaiken ja huomasi, kuinka ohjaaminen perustui myös kontakteihin näyttelijöiden kanssa, elokuvan Los Angelesin ensi-iltaankin aikoinaan matkannut Ristinen sanoo.

Olen Suomalainen -elokuva on nyt teattereissa.

Aiemmin julkaistuja Tainola Show’n podcasteja ja videoita voit kuunnella ja katsoa tästä.

Kaikki Ilta-Sanomien podcastit löytyvät osoitteesta is.fi/podcast eli täältä.