Yllätyspudotus Selviytyjissä: kisan ensimmäisenä kotiin lähetetty kilpailija typertyi äänestystuloksesta täysin – ”Hirveä häpeä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Yllätyspudotus Selviytyjissä: kisan ensimmäisenä kotiin lähetetty kilpailija typertyi äänestystuloksesta täysin – ”Hirveä häpeä”

Selviytyjien armoton juonittelu alkoi jo heti ensimetreillä. Heimotovereiden selkäänpuukotuksen sai heti ensimmäisessä jaksossa kokea yksi julkkiskilpailijoista.

8.9.2019 20:53

Selviytyjät Suomi -sarjan uuden kauden avausjaksossa kilpailijat jaettiin kahteen heimoon. Kuwago-joukkueessa kisailevat saaren julkkikset Sara Sieppi, Tommi Läntinen, Petra Gargano, Arttu Lindeman, Juhani Koskinen, Alma Hätönen, Markus Pöyhönen ja Taina Ojaniemi.

Carambaoon kuuluvat Janne Karjala, Viivi Vaattovaara, Kai Fagerlund, Inga Chaudhary, Kimmo Nuopponen, Anu Toikka, Kasperi Kauppinen ja Nora Kuitunen.

Jos et halua tietää jakson tapahtumia, niin älä lue juttua pidemmälle!

Selviytyjien ensimmäiset kisat menivät penkin alle saaren julkkiskilpailijoilta, jotka hävisivät niin palkintokisan kuin koskemattomuuskisankin. Carambaon nauttiessa palkintokisasta saamistaan kalastusvälineistä, tuluksista ja huovista, joutuivat julkkiskilpailijat rakentamaan leirinsä viidakon antimista.

Juonittelu molemmissa heimoissa alkoi heti ensimetreillä, ja etenkin Alma Hätönen ja Petra Gargano solmivat kiihkeästi liittoutumia. Naiset kävivät puhumassa tulevasta häätöäänestyksestä niin Sara Siepille kuin Juhani Koskiselle. Välillä heimon naiset väläyttelivät mahdollisuutta siihen, että he liittoutuisivat kisassa miehiä vastaan.

Pusikossa käytyjen supattelujen seurauksena Alma ja Petra pitivät parhaimpana vaihtoehtona sitä, että he äänestäisivät pois kisan vanhimman osallistujan, laulaja Tommi Läntisen.

Sara Siepillä ja Arttu Lindemanilla oli kuitenkin toisia suunnitelmia, sillä he pitivät Almaa Tommia pahempana uhkana.

Häätöäänestyksestä muodostui todellinen jännitysnäytelmä, kun juontaja Juuso Mäkilähde paljasti kenelle heimo oli antanut äänensä. Lopulta eniten ääniä saanut Alma poistui heimoneuvostosta silminnähden järkyttyneenä.

Alma kertoo Ilta-Sanomille äänestystuloksen olleen hänelle äärimmäisen kova paikka.

– Olin tosi uskollinen mun liitolle ja se oli kompastuskiveni. Jaksosta sitä ei nähdä, mutta aina kun puhuttiin tyttöjen liitosta, niin sanoin, että tytöt ja Juhani, Alma sanoo.

Hän ei vieläkään osaa sanoa, miksi juuri hänet päätettiin äänestää ohjelmasta ulos ensimmäisenä.

– Ehkä se on ollut se, missä todettiin, että olen niin kiinni liitossaan, etten voi olla luotettava. Pelasin totta kai ihan täysillä, en sitä kiellä. Sieltä jaksosta voi kuitenkin jokainen katsoa, kuka lähestyy mua. Vaikka meninkin jonkun kanssa juttelemaan, niin oliko se sitten minun ideani puhua liitoista? Alma sanoo.

– Siellä oli paljon sellaista, että voitko käydä tolle juttelemassa ja kerrotko tuolle tämän. Se saattoi näyttäytyä niin, että minä olen päällepäsmäri.

Alma kuvailee olleensa täysin typertynyt heimoneuvoston jälkeen. Hän oli lähtenyt Selviytyjiin sillä mentaliteetilla, että antaa kisalle kaikkensa ja haluaa voittaa. Pelistä putoaminen ensimmäisenä oli valtava pettymys.

– Minulla oli todella vahva tunne, että minun on lähdettävä mukaan Selviytyjiin. Se oli minulle kaikista vaikeinta ymmärtää, että miksi intuitioni petti minut? Miksi tipuin ekana? Alma kertoo heimoneuvoston jälkeisistä mietteistään.

– Se oli hirveän hämmentävä fiilis, että miten tämä meni näin? Voihan tämän ajatella positiivisen kautta. Ehkä minut koettiin uhkana.

Hän sanoo ensimmäisenä putoamisen olevan Selviytyjät-kilpailijoille kenties kaikista pahin paikka. Sen rinnalla viidakossa lymyävät vaarat, unenpuute ja onnettoman pienet ruoka-annokset tuntuvat toissijaisilta asioilta.

– Ensimmäisenä putoaminen on suurin pelko. Vaikka sanottaisi, että pelkään nälkää ja saaren käärmeitä, niin olen sitä mieltä, että suurin osa pelkää sitä, että putoaa pelistä ensimmäisenä.

Alma myöntää olleensa pää painuksissa monta päivää sen jälkeen, kun hänet äänestettiin ulos saarelta.

– Se on ihan hirveä se häpeä, joka sen mukana tuli. Se pudotus tuntui henkilökohtaiselta, vaikka eihän se sitä ole. Jonkun on pakko tippua joka heimoneuvostossa.

– Siinä meni monta päivää, että sain itseni kasattua. Matkustin Filippiineille kolme päivää, ehdin olla saarella kolme päivää ja sitten matkustin sieltä pois kolme päivää. Oli se kyllä semmoinen matka itseensä. Kaikesta sitä selviääkin.

Alma uskoo olleensa ehkä jopa liian syvällä Selviytyjien maailmassa. Hän katsoi ohjelmaa jakso toisensa jälkeen ja seurasi entisten kilpailijoiden pelitapoja.

– Ehkä se on se syy, miksi aloin pelaamaan niin aikaisin. Olin niin kiinni Selviytyjissä ja mietin koko ajan, että kuka on pelin kannalta tärkein ihminen pudottaa.

–Se on ihan hirveä se häpeä, joka sen mukana tuli. Se pudotus tuntui henkilökohtaiselta, vaikka eihän se sitä ole. Jonkun on pakko tippua joka heimoneuvostossa, Alma sanoo.

Pettymyksestä huolimatta hän ei tekisi mitään toisin.

– Voin olla ylpeä siitä, etten myynyt sieluani ja ruvennut kieroilemaan. Se oli minulle tärkeää. En huijannut ketään ja kun annoin lupaukseni, niin en rikkonut sitä.

Nyt kuukausia kuvausten jälkeen hän ei enää harmittele tapahtunutta.

– Meni vähän aikaa ja ymmärsin, että kaikella on tarkoituksensa. Asiat meni loppupeleissä niinkuin pitikin. Jos olisin päässyt pelissä pidemmälle, niin en voisi juontaa Selviytyjät Extraa.

Tajusi heti pudotuksen jälkeen virheensä

Alma matkasi välittömästi pudotuksensa jälkeen hotellille, jossa hän sai henkilökohtaiset tavaransa ja pääsi syömään. Hän kertoi kameroille tajunneensa heti pudottuaan, että hänet äänestettiin ulos liian kovan pelaamisen vuoksi.

Alman mukaan hän oli etukäteen suunnitellut pysyttelevänsä varjoissa ja olevansa mahdollisimman harmiton. Lopulta hän kuitenkin toimi täysin päinvastoin ja oli juonittelun keskipisteessä.

– Peli vain imaisee sisäänsä ja sitten tekee harkitsemattomia tekoja.

Alma sai pian pudotuksensa jälkeen nähdä, ketkä äänestivät häntä ja millä perusteluilla. Moni sanoi syyksi juuri sen, ettei kokenut Almaa luotettavaksi ja että tämä alkoi pelata liian aikaisessa vaiheessa. Esimerkiksi Sara Sieppi sanoi, ettei hän pystynyt luottamaan Almaan lainkaan.

– En kyllä ihmettele sitä yhtään. Me säädettiin niin joka suuntaan ja oltiin vähän ehkä epävakaita, Alma huokasi nähtyään perustelut.

Selviytyjät Nelosella sunnuntaisin klo 19.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?