Tangokuningatar Kaija Pohjola menetti aviomiehensä yli 30 vuoden jälkeen – uusi rakkaus löytyi ystävän avustuksella: ”Leskien kohtaaminen”

Julkaistu:

Tangokuningatar Kaija Pohjola menetti Seppo-puolisonsa vuonna 2007. Uusi rakkaus löytyi ystävän avustuksella ja ripauksella sattumaa kuusi vuotta myöhemmin.
Iskelmälaulaja ja vuoden 1991 tangokuningatar Kaija Pohjola, 67, menetti pitkäaikaisen puolisonsa Seppo Pohjolan vuonna 2007. Elämänmuutos oli hurja, sillä Kaijalla ja Sepolla oli takanaan lähes 30-vuotinen avioliitto sekä kaksi yhteistä lasta.

Aika meni uuteen elämäntilanteeseen totutellessa. Kaija ei osannut edes ajatella, että lähtisi etsimään uutta elämänkumppania.

– Muutaman vuoden jälkeen poikani Petrikin sanoi, että menisit kuule golf-kurssille, siellä on ihmisiä laidasta laitaan. Että hän ei olisi yhtään pahoillaan, jos löytäisin vielä jonkun rinnalleni kulkemaan, Kaija muistelee nauraen.


Nettiin tangokuningatar ei viitsinyt lähteä surffailemaan. Hän päätti sen oikean tulevan vastaan, jos on tarkoitus.

Kuusi vuotta leskeksi jäämisensä jälkeen tuolloin Tampereen Tahmelassa asunut Kaija vietti harvinaista vapaapäivää marraskuisena lauantai-iltana. Hän päätti mennä piipahtamaan Kujakolli-ravintolaan, jota paikalliset kutsuivat olohuoneekseen. Ties vaikka paikan päällä olisi tuttuja.

Yhden oluen juotuaan Kaija oli jo lähdössä kotiin, kun ovelta kuului lämmin tervehdys. Ääni kuului Kaijan ystävälle, näyttelijä Esko Koverolle.

– Eskon perässä tuli sisään toinen mies. Ajattelin, että nyt on oudonnäköinen tyyppi, Kaija vitsailee.

– Esko esitteli meidät: ”Matti-leski, tässä on Kaija-leski. Tämä on leskien kohtaaminen”, hän sanoi. Silmäilin Mattia siinä pipo päässä ilman meikkiä. Hän teki heti vaikutuksen rauhallisuudellaan.


Kaija jäi ravintolaan, johon saapui pian muitakin tuttuja. Silmäpeli alkoi heti. Kaija huomasi kiinnostuvansa Matista vielä enemmän, kun tämä ei tunnistanut häntä tangokuningattareksi.

– Hänen käytöksensä ei muuttunut ollenkaan. Pidin siitä, sillä tässä työssä kohtaa myös kaikenlaisia mielistelijöitä ja hännystelijöitä, Katja pohtii.

Kun Kaija päätti lähteä kotiin, Matti tarjoutui saattamaan. Kaksikko vaihtoi puhelinnumeroita. Kaija lupasi olla yhteyksissä seuraavana päivänä.

– Jänistin, enkä ensin kyennytkään soittamaan. Koko viikon pähkäiltyäni lopulta soitin ja sanoin, että moi, tässä on Kaija. Voisin nyt lähteä sinne sauvakävelemään, tangokuningatar nauraa.


Joulukuussa – kuukausi parin ensitapaamisen jälkeen – Matti kertoi Kaijalle olevansa lähdössä jouluksi Madeiralle neljän muun naisen kanssa.

– Mietin, että mitä ihmettä. Sitten selvisi, että hän lähtee matkaan siskonsa, kummityttönsä ja muutaman muun sukulaisen kanssa. Sanoin, että tästä saat kuule viidennen naisen matkaan, Kaija naurahtaa.

– Matti oli Madeiralla kolme viikkoa ja naiset viikon. Minulla oli jouluna keikkoja, joten menin ensin viikoksi, palasin Suomeen keikoille ja matkustin takaisin, hän jatkaa.

Se oli menoa. Kaija ja Matti huomasivat, että heillä oli paljon muutakin yhteistä kuin leskeys. Syyskuun lopussa siintää odotettu lomamatka Yhdysvaltoihin.

– Lapsemme ja lapsenlapsemme ovat samanikäisiä. On ihanaa, että nyt minun lapsenlapsenikin saivat isoisän. He tykkäsivät heti Matista. Kaikki tuntui heti tosi helpolta, Katja pohtii.


Hän painottaa, ettei uudelleenrakastumista tulisi pelätä, vaan kokeilla rohkeasti uusia asioita.

– Ei ihmistä ole luotu elämään yksin, vaikka eivät kaikki kaipaa vierelleen kumppania. Mutta ensin pitää selvittää itselleen, mitä haluaa, Kaija pohtii.

– Jos on vähänkään tunne, että arkea haluaisi jakaa jonkun kanssa, niin pois pirtistä ja liikkeelle! Olen alkanut käymään kuntosalilla, ja siellä vaikuttaisi golfkenttien lisäksi olevan paljonkin tomeran näköisiä miehiä, hän naurahtaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt