Nyt se on varmaa! X-Files -tähti Gillian Andersonista tulee huippusuositun The Crown -sarjan Margaret ”Rautarouva” Thatcher

Julkaistu:

Gillian Anderson on innoissaan roolistaan Ison-Britannian ensimmäisenä naispääministerinä. X-Files -tähti nähdään The Crownin neljännellä kaudella, jota kuvataan parhaillaan.
Kuningatar Elisabetin elämästä ja hallitsijakauden vaiheista kertova The Crown -sarjan neljättä kautta kuvataan parhaillaan. Pitkään on arvuuteltu, että kuka saa kunnian hypätä Ison-Britannian yhden tunnetuimman pääministerin Margaret Thatcherin saappaisiin.

Nyt Netflix on vahvistanut, että Rautarouvan roolissa nähdään The X-Files -tähti Gillian Anderson. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.
The Crownin virallisilla Twitter-sivuilla julkaistussa uutisessa Anderson kertoi sukeltavansa roolihahmoonsa innolla ja odottaen.

– Olen todella innoissani mukana The Crownissa ja saadessani mahdollisuuden esittää niin moniulotteista ja kiisteltyä naista, Anderson hehkutti Twitterissä.

– Thatcher oli epäilemättä vaikutta, mutta minä haluan sukeltaa pintaa syvemmälle ja jopa väitän, että rakastun ikoniin, joka siitä huolimatta, vihattiinko vai rakastettiinko häntä, määritteli yhtä aikakautta, Anderson sanoi.

X-Filesin ohella Anderson on nähty lukuisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, kuten The Fall, Hannibal ja animaatiosarja Ronja Ryövärintyttären kertojana.

Margaret Thatcher oli merkittävä osa Iso-Britannian poliittista kenttää. Hän oli Ison-Britannian ensimmäinen naispääministeri.

Thatcher oli vallassa vuosina 1979–1990. Vankkumaton nainen sai pian lempinimekseen ”Rautarouva” poliittisten ja henkilökohtaisten mielipiteidensä vuoksi. Thatcherin valtakausi onkin jakanut brittien mielipiteet voimakkaasti, sillä hän uudisti kovalla otteella Britannian taloutta ja yhteiskuntaa.

Thatcher menehtyi 2013 ollessaan 87-vuotias. Nähtäväksi jää kuinka suuressa roolissa Andersonin näyttelemä Thatcher tulevalla The Crownin kaudella on.

Brittihovin kiemuroita seuraavan suosikkisarjan The Crownin kolmas kausi alkaa 17. marraskuuta.

Kuningatar Elisabetia näyttelee marraskuussa alkavalla kolmannella tuotantokaudella Olivia Colman aiemmilla kausilla nähdyn Claire Foyn sijaan. Uudella tuotantokaudella kuningatar Elisabet on nähdään aiempia kausia iäkkäämpänä, samoin kuin sarjan muut henkilöt.

Siksi prinssi Philipinä nähdään Tobias Menzies Matt Smithin sijaan ja prinsessa Margaretia näyttelee Helena Bonham Carter, joka korvaa aiemmin roolissa nähdyn Vanessa Kirbyn.

Nuoreksi mieheksi varttunutta prinssi Charlesia näyttelee puolestaan Josh O’Connor.


Kuninkaallisfanit ovat pitkään arvuutelleet, nähdäänkö suosikkisarjan kolmannella kaudella jo prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan tuhoon tuomittu rakkaustarina.

Lehtitietojen mukaan maailmankuulun avioliiton aika on kuitenkin vasta sarjan neljännellä tuotantokaudella, aivan kuin Rautarouvankin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt