Rocklegenda Mick Jagger haukkui Donald Trumpin – syytti presidenttiä huonotapaisuudesta, valehtelusta ja ympäristön tuhoamisesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Rocklegenda Mick Jagger haukkui Donald Trumpin – syytti presidenttiä huonotapaisuudesta, valehtelusta ja ympäristön tuhoamisesta

Jagger avasi sanaisen arkkunsa.

Jagger ei ole tyytyväinen Trumpin tapaan hoitaa asioita.­

7.9.2019 21:31

The Rolling Stonesin keulahahmo Mick Jagger hyökkäsi lauantaina verbaalisesti presidentti Donald Trumpin kimppuun syyttäen tätä törkeyksistä, valehtelusta ja ympäristölakien purkamisesta, joissa Yhdysvaltojen tulisi olla edelläkävijämaa.

Laulajan mukaan politiikka on taantunut muiden nimittelyksi. Hän mainitsi esimerkkinä oman kotimaansa pääministerin Boris Johnsonin, joka kutsui aiemmin tällä viikolla työväenpuolueen puheenjohtajaa Jeremy Corbynia muun muassa ”klooratuksi kanaksi”.

– Niin monessa maassa, mutta erityisesti Yhdysvalloissa tämä muodonmuutos on käynnissä. Kyse ei ole vain hyvistä tavoista. Ihmettelen vain, mihin tämä polarisaatio, tylyys ja valehtelu vielä johtaakaan? Jagger kysyi Venetsian elokuvajuhlilla.

Festivaalin ohjelmistossa nähtiin The Burnt Orange Heresy -leffa, jonka tähtikaartiin Jagger kuuluu.

Jagger esitti myös huolensa ympäristön puolesta.

– Olemme vaikeassa tilanteessa. Varsinkin USA:ssa, jossa kaikki ympäristön hyvinvointiin liittyvät asetukset ja lait on peruttu nykyisen hallinnon toimesta. Yhdysvaltojen tulisi olla maailman johtaja ympäristövalvonnassa, mutta nyt suunta on muuttunut päinvastaiseksi.

– Siitä toki olen iloinen, että tavalliset ihmiset välittävät asioista niin paljon, että he protestoivat, Jagger viittasi Greta Thunbergiin.

The Burnt Orange Heresyssä Jaggerin kanssa näyttelevä Donald Sutherland oli kollegansa kanssa samaa mieltä.

Sutherland toivoi, että ihmiset jatkaisivat protesteja ja äänestäisivät lopulta Trumpin, Johnsonin ja Brasilian äärioikeistolaisen johtajan Jair Bolsonaron pois vallan kahvasta.

– Mick on oikeassa. Obaman aikana ympäristölait olivat juuri ja juuri riittävät. Nyt ne on revitty alas. Sama tapahtuu Brasiliassa ja lopulta myös Englannissa jos Brexit toteutuu.

– Olen 85-vuotias ja minulla on lapsenlapsia. Me emme jätä heille mitään, jos annamme näiden ihmisten Lontoossa ja Washingtonissa johtaa maailmaa. He varmistavat sen, että maapallo menee pilalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?