Muodin huipulle -tähti kuoli yllättäen vain 56-vuotiaana

Julkaistu:

Muotisuunittelija Chris March on kuollut sydänkohtaukseen.
Muotisuunnittelija Chris March on kuollut 56-vuotiaana. March tuli julkisuuteen vuonna 2008 suomalaisillekin tutusta tv-sarjasta Project Runway eli Muodin huipulle.

March menehtyi yhdysvaltalaismedioiden mukaan sydänkohtaukseen torstaina sairaalassa, jossa häntä oli hoidettu pitkään.


Variety-lehden mukaan March oli kuolemaansa asti sairaalahoidossa. Hän joutui sairaalaan vuosi sitten kaaduttuaan kotonaan ja lyötyään päänsä. Hän ehti maata tiedottomana neljän päivän verran. Sairaalassa hänen pelastamisekseen tehtiin kaikki mahdollinen, ja lopulta vaivutettiin koomaan kahden kuukauden ajaksi.

– Olin lähellä kuolemaa monta kertaa. He soittivat perheeni paikalle ja ehdottivat hyvästien jättämistä. Jotenkin ihmeen kautta heräsin. Parin kuukauden ajan en pystynyt puhumaan tai tiennyt missä olin. Molemmat jalkani olivat polven alapuolelta halvaantuneet ja samoin oikea käteni, March kertoi julkaisemassaan tiedotteessa koomasta herättyään.

Tapaturma ja kooma jättivät jälkensä miehen terveydentilaan. Tästä huolimatta kuolemaan johtanut sydänkohtaus tuli yllätyksenä.


March tähditti Muodin huipulle -ohjelman neljättä tuotantokautta ja ylsi ohjelmassa finaaliin saakka. Suositun muotiohjelman juontajana on toiminut huippumalli Heidi Klum.

Myöhemmin sanavalmis mies sai oman tv-ohjelman Mad Fashion.

March oli erittäin arvostettu muotisuunnittelija. Hän sai asiakkaakseen lukuisia julkisuuden henkilöitä noustuaan tähdeksi Muodin huipulle -sarjasta. Hän suunnitteli vaatteita muun muassa Beyoncélle, Lady Gagalle ja Meryl Streepille.


Ohjelmaa Yhdysvalloissa lähettävän Bravo-kanavan Andy Cohen muisteli Marchia koskettavasti Instagramissa.

– Hän suunnitteli vaatteita kaikille Beyoncésta, Madonnasta, Gagasta ja Merylistä lähtien, kuin myös monia legendaarisia drag queeneja. Hänellä oli iso, räjähtävä nauru. Hän oli yhtä iloa ja valoa, Cohen kirjoitti.