Asap Rockyn asianajajaa ammuttiin päähän Tukholman keskustassa – naapurit havahtuivat todelliseen painajaiseen

Julkaistu:

Asap Rockyn asianajaja loukkaantui vakavasti ammuskelussa Tukholmassa.
Yhdysvaltalaisräppäri Asap Rocky, oikealta nimeltään Rakim Mayers, tuomittiin elokuussa Tukholman käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä.

Pahoinpitely tapahtui kesäkuun viimeisenä päivänä Tukholmassa, ja uhrina oli 19-vuotias mies.

Räppäri uhosi, ettei hän enää koskaan astuisi jalallaan Ruotsiin. Nyt TMZ kertoo, että tähden asianajajaa on ammuttu Tukholmassa.

TMZ-sivuston mukaan amerikkalaistähteä ennen varsinaista oikeudenkäyntiä edustanutta Henrik Olsson Liljaa ammuttiin päähän ja rintaan hänen Tukholman keskustassa sijaitsevan kotinsa porraskäytävässä.

Silminnäkijöiden mukaan ampuja pakeni paikalta autolla.
Expressen-lehden mukaan Liljan voinnista ei ole toistaiseksi kerrottu mitään julkisuuteen. Ruotsalaismedian mukaan asianajaja oli soittanut itse hätänumeroon ammuskelun jälkeen.

– Hän makasi maassa ja hänellä oli ampumahaava. Ohikulkija yritti tyrehdyttää vuodon, Expressenille kerrotaan.

Expressenin tietojen mukaan Lilja oli tajuissaan ambulanssin tullessa paikalle ja hän oli pystynyt kertomaan lyhyesti poliisille tapahtuneesta. Silminnäkijöiden mukaan asianajaja oli puhunut naisesta, jonka uskoi palkanneen jonkun tappamaan hänet.

– Joka paikka oli yltä päältä veressä. Muut asukkaat tulivat ulos kodeistaan ja heille kerrottiin, että miestä oli ammuttu rappukäytävässä. Lattialla oli hylsyjä, silminnäkijä kertoo.

Ammuskelu tapahtui hieman ennen aamuyhdeksää paikallista aikaa.

Ruotsalaisviranomaiset ovat toistaiseksi pysyneet vaitonaisena siitä, mikä hyökkäyksen mahdollinen motiivi voisi olla. Ampujan uskotaan väijyneen asianajajaa portaikossa ja odottaneen, että hän tulisi ulos asunnostaan.

Ampujan kuvaillaan olevan mies, mutta poliisi on vahvistanut kuulustelevansa asianajajana työskentelevää naista tapaukseen liittyen. Ruotsalaismedian mukaan oikeus on aikaisemmin määrännyt naiselle lähestymiskiellon.