Sami Kurosen uimahallireissu päättyi nolosti – pursuili ulos liian pienistä ”munauikkareista”, peitteli itseään uimaleluilla - Viihde - Ilta-Sanomat

Sami Kurosen uimahallireissu päättyi nolosti – pursuili ulos liian pienistä ”munauikkareista”, peitteli itseään uimaleluilla

Sami Kuronen kertoo Facebookissa oman kokemuksensa uimahallin tiukoista pukeutumissäännöistä.

6.9.2019 16:23

Uimahallien hygieniasäännöt ja etenkin vartaloa myötäilevät lyhytlahkeiset uimahousut, eli ”munauikkarit”, ovat olleet tällä viikolla otsikoissa.

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tällä viikolla, että monissa Helsingin uimahalleissa vaaditaan edelleen, että miehet käyttävät uima-asuna lyhytlahkeisia pöksyjä.

Juontaja Sami Kuronen kertoo Facebookissa oman kokemuksensa uimahallien shortsikiellosta, joka johti noloihin tilanteisiin ja pakollisiin ”munauikkareihin”.

– Uimahallien shortsikielto on ollut puheenaiheena tällä viikolla jälleen kerran! En ole käynyt uimahalleissa vuosiin juuri tästä syystä ja siihen liittyy myös yksi nolo tarina… Kuronen aloittaa kirjoituksensa Facebookissa.

Perinteiset miesten uimahousut ovat saaneet etenkin nuorison keskuudessa lempinimen ”munauikkarit”.­

Hän kuvailee muistavansa elävästi kuuden vuoden takaisen tapahtumaketjun, kun hän oli menossa tyttärensä kanssa uimaan. Uimavalvoja pisti uintireissulle kuitenkin stopin, sillä Kurosen uimashortsit eivät olleet uimahallin sääntöjen mukaiset.

– Olimme käyneet suihkussa ja saunassa kun silloin 4-vuotias tytär odotti jo malttamattomana uimalelut ja renkaat käsissään altaaseen pääsyä. Suihkuhuoneen ovelta ehdittiin ottaa ehkä kaksi askelta allasalueen puolelle kun vähän liian innokas valvoja riensi reippaana kertomaan, ettei noilla shortseilla uiminen tule onnistumaan. Kassoilta löytyy lainauikkareita joita voi vuokrata, Kuronen kuvailee.

– Vaihtoehdot siis olivat tuottaa tytölle maailman suurin pettymys ja kääntyä altaan reunalta suihkun kautta kotiin tai vetää puhki kulutetut ja ties keiden karvaisten pakaroiden välissä pyörineet simmarit jalkaan.

Sami Kuronen kertoo oman kokemuksensa uimahallien uima-asusäännöistä Facebookissaan.­

Niinpä Kuronen hipsi pyyhe vyötäisillä kahvioon lainaamaan uimahousuja.

– Halusin hoitaa homman mahdollisimman nopeasti, sillä tuntui että kahvilaan oli juuri samalla hetkellä saapunut koko kulmakunta sumppia hörppimään. Pöksyt rivakasti mukaan ja suihkuhuoneeseen. Jalkaan vetäessäni huomasin hyvin nopeasti, että tiukkaa tekee. Nehän olivat pari numeroa liian pienet, mutta tyttären itkupotkuraivari alkoi olla jo liipasimella, joten oli mentävä, Kuronen toteaa.

– Saatoin olla suht koominen näky töpötellessäni altaalle koko uimarengas- ja leluvalikoiman toimiessa näkösuojana. Altaita ei tällä reissulla vaihdeltu, hän kirjoittaa.

Uimahousut vai shortsit?

Nykyään yhä useampi uimahalli hyväksyy myös shortsit miesten uima-asuna. Esimerkiksi Espoon uimahalleissa shortsikielto ei enää päde. Myöskään Helsingin kaupungin kokonaan omistamissa uimahalleissa ei tarvitse käyttää ihonmyötäisiä uimahousuja.

Tältä näyttävät ”munauikkarit” David Beckhamin päällä.­

Kieltoja on aikaisemmin perusteltu esimerkiksi sillä, että henkilökunnan on vaikea valvoa, mitä materiaalia uima-asut ovat. Materiaalilla on nimittäin paljon enemmän merkitystä kuin lahkeen pituudella tai löysyydellä.

Tiukan linjan tulkinta on tehty esimerkiksi Mäkelänrinteen uimahallissa, jossa pitäisi uimahallin hallipäällikkö Nipa Avénin mukaan käyttää ihonmyötäisiä uimahousuja.

– Emme pysty kontrolloimaan sitä, mitkä ovat uimashortseja ja mitkä ei, tai mitä siellä alla on, Avén sanoo, että nuoriso saattaa käyttää uimashortsien alla esimerkiksi boksereita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?