Tältä näyttää ruutuun palaava Tuttu Juttu Show! Timo Koivusalolta terävä analyysi juontoparistaan Susanna Laineesta

rac

Julkaistu:

Tv-lehti kulisseissa
Legendaarinen Tuttu Juttu Show palaa ruutuun 17 vuoden tauon jälkeen ja IS pääsi tutustumaan ohjelman kuvauksiin. Mitkä asiat ovat toisin? Mitkä asiat ovat pysyneet samana? Miltä studio näyttää? Katso kuvat uudistuneesta studiosta!
ESuomalaisille vuosina 1992–2002 tutuksi tullut suosikkiohjelma Tuttu Juttu Show palaa marraskuussa ruutuun 17 vuoden tauon jälkeen.

Hyväntahtoista parisuhdevisailua luotsaa edelleen Timo Koivusalo – tällä kertaa aisaparinaan Susanna Laine.

IS pääsi seuraamaan yhden jakson kuvauksia Pasilaan.


Jo studion ovella voi aistia varsin lämminhenkisen tunnelman, joka on ohjelman valttikortti.

Koivusalo vitsailee yleisön edessä ja saa yleisön raikuvaan nauruun juuri sopivan kaksimielisillä jutuillaan.

– Timo on ratkiriemukas ja aivan ilmiömäinen – ei ole toista tuollaista ihmistä. Olen todella iloinen, että hän on takaisin televisiossa, Susanna Laine kuvailee kollegaansa
  • Katso video Tuttu Juttu Show’n juontajien tunnelmista yllä olevalta videolta.
Susanna on viihtynyt studiolla jo koko päivän ja jatkaa Maikkarin Tuttu Juttu Show’n kuvauksista suoraan Ylen Puoli Seitsemän -ohjelman pariin.

Koivusalo sanoo, että molemmissa ohjelmissa juontajalta kaivataan juuri spontaaniutta ja heittäytymistä, ja siksi Susanna oli loistovalinta rooliin.

– Susanna on tosi skarppi, luonnollinen ja luonteva. Hänen kanssaan on ollut todella luontevaa juontaa ohjelmaa. Hän oli heti valmis tähän rooliin, ja hän välittää juuri sitä positiivisuutta, myönteisyyttä ja hyväntahtoisuutta, mistä ohjelmassa on kyse, Koivusalo kehuu.

Koivusalo kertoo kaivanneensa takaisin ohjelman pariin jo vuosia. Hänen yrityksensä omistaa ohjelmaformaatin, ja hän myi idean MTV3-kanavalle.

– Olin haaveillut tästä jo pitkään, ja nyt se oli mahdollista, kun minulla ei ollut mitään muuta isompaa työprojektia, Timo Koivusalo sanoo.

– Myös katsojat ovat toivoneet ohjelmaa takaisin. Voin valehtelematta sanoa, että lähes joka päivä ohjelman päätyttyä joku on kysynyt, miksei Tuttu Juttu palaa tai että palaako se ja milloin.


Lämminhenkisessä ohjelmassa selvitetään, kuinka hyvin parisuhteessa elävät todella tuntevat oman kumppaninsa.

17 vuoden tauon jälkeen televisioon palaava ohjelma herätti heti valtavan kiinnostuksen, sillä ohjelmaan haki satoja pariskuntia.

– Tämä on ajaton ohjelma, sillä parisuhteet ovat edelleen ihan samanlaisia kuin aiemminkin. Yleisö myös asettuu empaattisesti pariskuntien puolelle ja ohjelmassa on vahva myötäelämisen maku. Tätä peliä pelataan myös kotisohvilla, Koivusalo sanoo.

Koivusalon avovaimo, ohjelman tuotantopäällikkö Susanna Palin valikoi hakijat videoiden perusteella. Pariskunniksi valikoitui myönteisiä ja ulospäinsuuntautuneita pareja.

– Susannalla on herkkä vaisto: hän näkee ihmisistä heti sen, onko parisuhde on kunnossa. Tänne ei voi tulla ratkomaan aviokriisiä, Koivusalo sanoo.


Joka jaksossa on myös julkisuudesta tuttu pariskunta, kuten konseptiin kuuluu.

IS:n vieraillessa ohjelman kuvauksissa paikalla ovat Jutta ja Juha Larm.

Muissa jaksoissa ovat mukana Ilkka Kanerva ja Elina Kiikko-Kanerva, Saara Aalto puolisonsa Merin Sopasen kanssa, näyttelijäpariskunta Linda Wiklund ja Mikko Nousiainen, hiihtäjäpariskunta Kerttu Niskanen ja Juho Mikkonen, näyttelijä Kalle Lamberg puolisonsa Maria Mattelmäen kanssa, nyrkkeilijä Mira Potkonen aviomiehensä Henri Potkosen kanssa sekä Eva Biaudet ja Thomas Forsström.

– Oli aika vaikea löytää sellaisia julkisuuden henkilöitä, jotka ovat valmiita tuomaan puolisonsa julkisuuteen ja jotka eivät vielä olisi olleet ohjelmassa. Ohjelmaa on kuitenkin kuvattu jo yli 400 jaksoa, Koivusalo naurahtaa.

– Kaikki mukaan lähteneet ovat olleet todella innoissaan.


Ohjelman perusidea on edelleen täysin sama, muutoksia ei ole juuri nimeksikään.

Pariskunnan osapuolilta kysytään vuorotellen asioita kumppanista ja parisuhteesta siten, että toinen kuuntelee tällä välin musiikkia. Pari yrittää vastata kysymykseen samalla tavalla, jotta he saavat oikeasta vastauksesta ruusun.

Kysymyksissä on valittavana myös erotiikka- ja yleisökysymykset.

– Erotiikkakysymykset olivat kyllä menneet entistä suorasukaisimmiksi, ohjelmassa vieraana ollut Henna Antikainen totesi.


Koivusalo myöntää, että kysymyksissä on toki huomioitu nykypäivän erilainen deittailukulttuuri, kuten esimerkiksi Tinderin tuomat uudet treffailumahdollisuudet.

Myös ohjelman logo, studiolavasteet ja tunnusmusiikki mukailevat entisaikojen tunnelmaa, joskin ne on muutettu nykyaikaan sopiviksi.

– Tunnusmusiikki pohjautuu edelleen Mendelssohnin Häämarssiin, mutta sitä on mukailtu entisestään. Ainoa muutos aiempaan on se, että artistivieraita ohjelmassa ei nähdä, vaan bändi vastaa kaikesta musiikista, Koivusalo toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt