”Itselleen voi antaa vähän siimaa” – plusmalli Marjaana Lehtinen neuvoo, miten laihdutusmotivaation saa pidettyä yllä ja tuloksia syntymään

Julkaistu:

laihdutus
Plusmalli Marjaana Lehtinen tsemppaa sekä ruuassa että liikunnassa ja pitää kiinni ainakin toisesta.
Plusmalli ja vuoden 2017 Miss Plus Size Marjaana Lehtinen myöntää, että hänellekin on tänä kesänä päässyt kertymään ylimääräisiä kiloja herkuttelujen vuoksi.

– Oli kesäilot ja nyt myös kesäkilot. Eli kyllä niitä on viitisen kiloa kertynyt, Lehtinen myöntää, mutta häntä se ei häiritse sen suuremmin.

– Olen laihduttanut elämäni aikana niin paljon, että kyllä tästä pääsee taas takaisin arkeen ja ”ruotuun”.

Lehtisellä on selvät sävelet sen suhteen, kuinka terveellisempään elämään pääsee jälleen kiinni ja kuinka kilot lähtevät putoamaan.

– Pienin askelin kannattaa lähteä etenemään. Jo pelkkä töihin paluu voi olla tosi rankkaa, joten ei kannata alkaa tekemään kaikkea kerralla.

Lehtinen vinkkaa, että kannattaa aloittaa vaikka syömällä viitenä päivänä viikossa terveellisesti työpaikkaruokalassa.

– Seuraavaksi kannattaa ottaa mukaan kevyttä liikuntaa, vaikka lenkkeilyä, ja sen jälkeen sitten lisätä urheilua pikkuhiljaa, hän selittää.

– Viikonloppuisin itselleen voi antaa vähän siimaa. Kukaan ei jaksa, jos tekee kaiken heti kerralla.

Hänen kohdallaan on toiminut aina myös se, että itseltään ei kannata kieltää jotain täysin kokonaan.

– Jos vaikka päätän, että en syö suklaata ollenkaan, niin haluan sitä entistä enemmän. Olenkin päättänyt, että minulla on välillä herkkupäiviä, ja silloin voin syödä esimerkiksi yhden suklaapatukan.

– Silloinkaan ei siis kannata mennä överiksi ja herkutella kaikella mahdollisella, vaan pysyä kohtuudessa.


Joskus sattuu myös niitä repsahduksia ja tuntuu, että koko painonpudotusoperaatio menee pipariksi. Siitä ei kannata Lehtisen mielestä lannistua.

– Kaikki ei mene heti läskiksi, jos kerran repsahtaa. Sitten vaan takaisin ruotuun mahdollisimman pian. Ei saa luovuttaa.

Lehtisellä on itsellään ”muistisääntö”, jolla hänellä pysyy tasapainossa.

– Pidän ikään kuin kahdella kädellä ratista kiinni. Toinen on ruoka ja toinen urheilu. Jos toinen menee jostain syystä pieleen, niin toinen käsi pidetään kuitenkin ratissa.

Lehtinen haluaa muistuttaa kaikkia kesäkilojen pudottajia, että maltti on valttia.

– Ei ne kilot hetkessä ole kertyneetkään, joten ei ne myöskään lähde pois ihan hetkessä. Ihmiset haluavat nykyään kaiken heti, mutta valitettavasti sellaista nappia ei ole vielä keksitty, että kilot katoaisivat yhdessä yössä.