Katerina ja Olli Jokisen tyttären piilevä sairaus johti hengenvaaraan – kauhunhetket palaavat yhä äidin mieleen: ”Tajusin, ettei kaikki ole hyvin”

Julkaistu:

perhe
Katerina Jokinen uumoili eräänä iltana kaksi vuotta sitten, ettei hänen Emma-tyttärellään ole kaikki hyvin. Teho-osastolla selvisi, että tytöllä oli happomyrkytys.
Suomessa lomaansa viettävä yrittäjä Katerina Jokinen, 41, on jo lähettänyt miehensä, kiekkoakatemiaa Floridassa pitävän Olli Jokisen ja perheen tytöt takaisin rapakon taakse. Kataa on Suomessa vielä pitänyt hänen kauneusalan maahantuontiyrityksensä.

Jo vuodesta 1998 yhdessä miehensä kanssa ollut ja Ollin kanssa 2001 avioon astunut Katerina kertoo Ilta-Sanomille heidän elämänsä sujuvan hyvin ja että avioliitto Ollin kanssa on oikeasti ollut ihana matka. Pariskunnalla on kolme tytärtä, yliopistossa opiskeleva Alexandra, 19, sekä vielä kotona olevat 15-vuotias Emma ja Keira, 8.

Olli ja Kata ovat äärimmäisen kiitollisia tyttäristään ja Katarina huokaakin, että onneksi heidän Emma-tyttärensä saatiin pelastettua kaksi vuotta sitten läheltä piti -tilanteesta.

Illalla kaksi vuotta sitten Jokisen perhe vietti rauhallista iltaa kotona ja Emmalla oli yövieraana hyvä tyttökaveri. Katerina ja Olli olivat makuuhuoneessaan illalla kymmenen aikaan, mutta yhtäkkiä Katalle tuli outo tunne.

– Äidinvaistoni sanoi, ettei Emmalla ole kaikki hyvin. Olli oli ehtinyt jo tuolloin nukahtaa. Kun menin Emman huoneeseen, hän valitteli kauheaa pääkipua ja hänen silmänalusensa olivat luonnottomat. Tajusin, ettei kaikki ole hyvin, Kata muistelee.

Järkyttynyt äiti soitti Emman ystävän vanhemmille ja pyysi heitä hakemaan tyttärensä samalla, kun hän lähti viemään Emmaa sairaalaan.

– Emma vietiin suoraan teholle, sillä hänen kropassaan oli happomyrkytys. Me emme tienneet, että hänellä oli diabetes, Kata kertoo.


Katerinalle tulee edelleen kyyneleet silmiin, kun hän puhuu asiasta. Lääkärit nimittäin olivat myös kertoneet, että jos tyttöä ei olisi tuotu heti sairaalaan, hän ei olisi selvinnyt.

– Menin shokkiin ja kyllähän tuo ilta tulee vielä usein mieleen. Olemme kiitollisia, että saimme pitää tyttäremme edelleen luonamme, Katerina herkistyy.

Nainen kertoo soittaneensa sairaalasta miehelleen tyttären ollessa teholla. Katan sanojen mukaan Olli tunsi kauhua siitä, miten lähellä kaikki oli ollut. Tuon illan jälkeen perheellä on ollut asiat kunnossa ja tytär hoitaa äitinsä sanojen mukaan sairautensa hyvin.

– Olemme kiitollisia myös Jarmo Kekäläiselle (kiekkopomo) ja hänen vaimolleen, sillä he riensivät heti apuun, Katerina painottaa.

Jarmo Kekäläinen on julkisella Instagram-tilillään kertonut tyttärensä diabeteksesta ja julkaissut kuvia myös hyväntekeväisyyskampanjoista, joissa kerätään varoja sairauden tutkimukseen.

– Mekin olemme Ollin kanssa järjestäneet hyväntekeväisyysjuhlia ja ohjanneet tuoton sairauden tutkimukseen, viimeksi yli 400 000 euroa miehensä kanssa kerännyt Katerina kertoo.


Vikko sitten tyylikäs Katerina seisoi Helsingissä ihmisten edessä ja kertoi uudesta tuotteestaan. Hän on pestannut taitoluistelija Emmi Peltosen Korresin uudeksi kasvoksi. Katerina huomauttaa Emmin sopivan erittäin hyvin nuorille naisille tarkoitettuun ihonhoitolinjaan, sillä Emmi on aito ja raikas nuori nainen.

Yhteisten vuosien aikana Katerina on tehnyt omaakin uraa miehensä jääkiekkouran rinnalla. Hän nimittäin päätti jo avioituessaan, ettei lasten kasvettua jää kotirouvaksi. Toki Kata on hoitanut lapset heidän ollessaan pieniä ja miehen pelatessa aktiivisesti NHL:ssä.

– Pyrin aikoinaan siihenkin, että kaverini eivät ole kiekkomaailmasta. Tätä bisnestä olen tehnyt jo vuosia. Olen siitäkin iloinen ja kiitollinen, että Ollin peliuran jälkeen voin lähteä työmatkalle pidemmäksikin aikaa. Mies jää silloin kotiin ja hoitaa huushollin, energinen nainen päättää.