Hän on Eva Polttilan uusi rakas – entiset työtoverit löysivät toisensa - Viihde - Ilta-Sanomat

Hän on Eva Polttilan uusi rakas – entiset työtoverit löysivät toisensa

Eva Polttilan uusi kumppani on tunnettu graafikko ja valokuvaaja.

Touko Yrttimaa ja Eva Polttila.­

5.9.2019 18:40

Legendaarinen uutisankkuri Eva Polttila on löytänyt rakkauden.

Keskiviikkona 73-vuotias Polttila paljasti Yleisradion Puoli seitsemän -ohjelmassa seurustelevansa entisen työtoverinsa kanssa.

40 vuotta Yleisradiossa työskennellyt Polttila jäi eläkkeelle 2009.

Polttila kuvaili Puoli seitsemän -ohjelmassa kahden elämänkumppaninsa menettäneen ihmisen löytäneen toisensa.

Eva Polttila jäi leskeksi syyskuussa 2014, kun hänen toimittajamiehensä Juhani Ikonen menehtyi.

Polttilan uusi kumppani on Yleisradion pitkäaikainen kuvatoimittaja, grafiikan esimies ja luova tuottaja Touko Yrttimaa, 72.

Ilta-Sanomat tavoitti nyt jo eläkkeellä olevan Yrttimaan puhelimitse. Hän vahvisti seurustelun.

Touko Yrttimaa kuvattuna vuonna 2013.­

Pariskunnan lähentyminen on ollut jo tovin julkinen salaisuus. Facebookissa on julkaistu jo helmikuussa muikeailmeinen yhteiskuva.

Eva Polttila ei ole julkisuudessa juurikaan kommentoinut yksityiselämäänsä, ja linja pitää nytkin. Polttila ei vastannut torstaina Ilta-Sanomien viesteihin.

– On aika mukavaa, jos tapaa uuden ystävän, Eva Polttila muotoili keskiviikkona Puoli seitsemän -tv-ohjelmassa.

– Onko ihanaa? juontaja Mikko Kekäläinen kysyi ohjelmassa.

– On sitäkin, Polttila nauroi.

Eva Polttila kertoi uudesta rakkaudestaan Ylen Puoli seitsemän -tv-ohjelmassa keskiviikkona.­

Jäätyään leskeksi Eva Polttila päätti luopua Helsingin Käpylässä sijainneesta paritalosta, jossa hän oli asunut 44 vuotta. Taloon muutti hänen tyttärensä perheineen.

– Ihminen kiinnittyy aineellisiin asioihin, mutta todella tärkeät asiat liittyvät ystäviin ja perheeseen, Eva Polttila sanoi Kotiliedessä 4/2019.

Taideteollisessa korkeakoulussa graafikoksi opiskellut Touko Yrttimaa on pitkän linjan ammattilainen ja erittäin arvostettu.

Jalasjärvellä syntynyt Yrttimaa on ollut muun muassa suunnittelemassa Ylen tv-uutisten ulkoasua.

Valokuvaajaksi hän valmistui 1979 ja jatkoi opintoja valokuvataiteen lisensiaatiksi. 1980-luvulla Yrttimaalla oli valokuvaprojekti suomalaisen elokuvan filmitähdistä Taneli Eskolan kanssa.

Valokuvakirjassa Syntymäpäiviä hän kokosi kirjan kolmen lapsensa varttumisesta: syntymäpäivinä otetut kuvat näyttävät kahden tyttären ja pojan kehityksen vauvasta murrosikäiseksi ja aikuiseksi.

”Kasvavien lasten kuvista voi lukea monia asioita uhmasta uteliaisuuteen, hiustyyleistä nuorisomuotiin. Mutta ennen kaikkea kuvat kertovat rakkaudesta”, Helsingin Sanomien kriitikko Anu Uimonen kirjoitti 2008 Syntymäpäiviä -kirjan kritiikissä.

Monipuolinen Yrttimaa tunnetaan myös Taideteollisen korkeakoulun opettajana. Yhteiskunnallisesti aktiivinen mies on ollut muun muassa Freelance-graafikot ry:n puheenjohtaja, Journalistiliiton valokuvaajatyöryhmän puheenjohtaja ja eettisen valiokunnan jäsen sekä Opetusministeriön kuvajournalismikoulutuksen kehittämistyöryhmässä.

Yrttimaa oli 1980–1990-luvuilla yksi suomalaisen kuvamanipulaation ja kuvankäsittelyn kärkinimistä.

Kesällä 2012 hän piti valokuvanäyttelyn Suomen presidenteistä.

Niissä hän oli liittänyt presidentinlinnassa ottamiinsa valokuviin muita kuvia, jotka olivat osin manipuloitu.

Valokuvanäyttelyssä nähtiin viisi uutta manipulaatiota – Urho Kekkosesta ja neljästä elävästä presidentistä. Näyttelyssä esiteltiin myös Touko Yrttimaan vanhempi manipulaatio, Suomen Kuvalehdessä vuonna 1992 julkaistu kuva, jossa pönöttivät kaikki siihen astiset presidentit valtioneuvoston linnan pöydän ääressä. Valokuva oli tilattu Suomen 75-vuotisjuhlien kunniaksi.

Yrttimaalla on näppinsä pelissä myös elokuvamaailmassa. Hän on näytellyt elokuvissa pieniä rooleja. 1992 hän esitti tarjoilijaa Matti Ijäksen elokuvassa Pilkkuja ja pikkuhousuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?