Katkerat potkut Yö-yhtyeestä saanut kitaristi-Daffy paljastaa: bändin sotakirveet haudattiin Olli Lindholmin muistokeikan bäkkärillä – ”Kynnys oli suuri” - Viihde - Ilta-Sanomat

Katkerat potkut Yö-yhtyeestä saanut kitaristi-Daffy paljastaa: bändin sotakirveet haudattiin Olli Lindholmin muistokeikan bäkkärillä – ”Kynnys oli suuri”

Yö-yhtyeestä potkut saanut Daffy Terävä kertoo, kuinka hän sopi välejään muiden bändiläisten kanssa.

Daffy Terävä kertoo, kuinka hän keräsi rohkeutensa ja asteli Olli Lindholmin muistokeikan bäkkärille juttelemaan entisten bänditovereidensa kanssa.­

5.9.2019 14:09

Entiset ja nykyiset Yö-yhtyeen jäsenet yhdistävät voimansa tulevana sunnuntaina, kun Yö Revisited -kokoonpano nousee lavalle Tampereella järjestettävässä Daffest-tapahtumassa.

Yö Revisited -yhtyeeseen kuuluvat Jussi Hakulinen, Jukka Lewis, Daffy Terävä, Ari Toikka, Mikko Kangasjärvi, Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari ja Antti Mäkinen. Tämän tiedon perusteella lavalla nähdään siis kolme Yö-yhtyeestä potkut saanutta jäsentä, yksi yhteen jättänyt jäsen, kaksi nykyistä jäsentä sekä alkuperäisjäsen Hakulinen.

Erinäisten potkujen takia jäsenten välillä on ollut vuosien varrella paljon eripuraa ja riita-asioita on puitu käräjäsalissa asti.

Jussi Hakulinen (kesk.) aikoo esiintyä neljän Yö-yhtyeen entisen ja kahden nykyisen jäsenen kanssa.­

Daffest-musiikkitapahtumassa nähdään Yö Revisitedin lisäksi useita muitakin bändejä. Idean takana on Daffy Terävä, joka ehti soittaa Yö-yhtyeessä 16 vuotta. Rumpali Frogley sai potkut jo vuonna 2002, ja Antti Mäkinen puolestaan jätti yhtyeen vuonna 2006. Yö-yhtyeen nykyisistä jäsenistä lavalle ovat nousemassa kosketinsoittaja Mikko Kangasjärvi ja rumpali Ari Toikka.

– Lähes kaikki Yön entiset ja nykyiset jäsenet halusivat tulla mukaan tapahtumaan. Myös Viitasen Jani (ex-kitaristi) olisi tullut, mutta hän on silloin matkoilla, Daffy kertoo.

– Hemmetin kivaa päästä esiintymään yhdessä.

Onko Yö-yhtyeessä nyt riidat riidelty? Daffy Terävä on hetken hiljaa, vastaa sitten:

– Kai se jotain väleistämme kertoo, että tällä tietoa lähes kaikki bändiin kuuluneet ovat tulossa paikalle, hän linjaa.

– Tämä on puhtaasti tätä synttäritapahtumaa varten rakennettu juttu. Käytämme Yö Revisited -nimeä, koska emme voi esiintyä alkuperäisellä nimellä. Yö-yhtyeen mahdollisista tulevista suunnitelmista ei ole ainakaan minun kuullen puhuttu mitään.

Daffyn mukaan hän ei ole ollut riidoissa kenenkään bändin jäsenen kanssa.

– Ja siitä yhdestäkään (riidasta) en tiedä yhtään, että mikä juttu se oikein oli, hän jatkaa viittaamalla Lindholmilta saamiinsa potkuihin.

Yön ex-kitaristi ja 54 vuoden iässä sairauskohtaukseen kuollut Lindholm eivät jutelleet keskenään loppuvuoden 2016 jälkeen.

– Olen sittemmin kuullut ulkopuolisten suusta mitä erinäisimpiä versioita potkujeni syistä, mutta itsestäni ne eivät ole tuntuneet oikeilta syiltä. Ne ovat vaikuttaneet hämmentäviltä, Daffy sanoo.

– Tämä on kuitenkin jo vanha asia, sitä on turha tämän enempää vatvoa. Kaikki kunnia Ollin muistolle.

Jay Lewis ja Daffy Terävä­

Yön nykyiset jäsenet seisoivat taannoin Daffy Terävän erottamisen takana. Sen jälkeen heidän välinsä eivät tiettävästi olleet harmoniset, kunnes jää alkoi murtua toukokuussa, jolloin Lindholmin kunniaksi järjestettiin kolme muistokonserttia: yksi ex-laulusolistin kotikaupungissa Porissa sekä kaksi Tampereella.

– Menin paikan päälle Ollin viimeiseen muistokonserttiin ja kävin ”bäkkärillä” tapaamassa Yön jäseniä. Kynnys oli suuri, mutta ajattelin, että se voisi olla viimeinen mahdollisuus nähdä kaikki kerralla samassa tilassa, Terävä kertoo.

– Esiinnyin bändissä noin 1400 keikalla, joten se ei ollut mikään pikkujuttu mulle. Oli outoa istua Tampere-talon katsomossa, kun olin kuitenkin itse ollut sen lavalla 15 loppuunmyydyllä Yön keikalla. Siellä bäkkärillä bändin nykyiset jäsenet sanoivat, että hienoa kun tulit moikkaamaan. Siitä tuli erityisen hieno fiilis.

Olli Lindholm kuoli helmikuussa 2019.­

Daffy Terävä kertoo Daffest-tapahtuman saaneen alkunsa siitä, että hän yhdessä lapsuudenystäviensä ja muiden muusikkoystäviensä kanssa päätti järjestää yhteiset, musiikkihenkiset viisikymppiset. Kitaristin ohella kuluvana vuonna 50 vuoden ikään ehtii muun muassa Popedan rumpali Laku Lahtinen, joka esiintyy Kuivaamo-nimisessä tapahtumapaikassa kolmessa eri kokoonpanossa.

– Tapahtumassa on tarkoitus tehdä läpileikkaus paitsi omaani myös muiden synttärisankareiden musiikilliseen uraan. Itse esiinnyn neljässä eri kokoonpanossa, Daffy summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?