Jussi Hakulinen mukana Yö-muusikoiden paluukeikalla – ei edes tiedä, ketä muita lavalle nousee: ”Pesen käteni kaikista tapahtuman järjestelyistä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jussi Hakulinen mukana Yö-muusikoiden paluukeikalla – ei edes tiedä, ketä muita lavalle nousee: ”Pesen käteni kaikista tapahtuman järjestelyistä”

Yö-yhtyeen viime vuosien tarinaan mahtuu monenmoisia riitasotkuja, ja ylipäätään bändin lähes 40-vuotisessa historiassa jäseniä on tullut ja mennyt. Nyt rauha näyttäisi palanneen maankamaralle ainakin sillä perusteella, että bändin entiset ja nykyiset jäsenet kokoavat voimansa ja soittavat yhdessä tulevana sunnuntaina Tampereella järjestettävässä musiikkitapahtumassa.

–Nousen lavalle ja laulan omia biisejäni, pelkästään niitä, Jussi Hakulinen kertoo esiintymisestään Yö Revisited -yhtyeen kanssa Daffest-tapahtumassa.­

5.9.2019 12:01

Yön alkuperäisjäsen ja pitkäaikainen keulahahmo Olli Lindholm menehtyi yllättäen helmikuussa, eikä hän koskaan ennättänyt selvittää välejään toiseen alkuperäisjäseneen Jussi Hakuliseen, joka oli mukana bändissä 1981–1985 sekä muutamaan otteeseen sen jälkeen.

Julkisesti tapetilla oli erityisesti tapaus joulukuulta 2016, jolloin Lindholm erotti basisti Jukka Lewisin ja kitaristi Daffy Terävän – bändin muiden jäsenten Ari Toikan, Mikko Kangasjärven ja Jari Latomaan siunauksella. Riita-asiaa puitiin käräjäsalissa asti, ja syksyllä 2018 Lindholm voitti taistelun haasteen tehnyttä Lewisia vastaan.

Paikallislehti Tamperelainen kertoi keskiviikkona, että sunnuntaisessa Daffest-tapahtumassa esiintyy kokoonpano nimeltä Yö Revisited, johon kuuluvat Jussi Hakulinen, Jukka Lewis, Daffy Terävä, Ari Toikka, Mikko Kangasjärvi, Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari ja Antti Mäkinen. Tämän tiedon perusteella lavalla nähdään siis kolme Yö-yhtyeestä potkut saanutta jäsentä, yksi bändin jättänyt jäsen ja kaksi nykyistä jäsentä sekä alkuperäisjäsen Hakulinen.

Kokoonpano aikoo esittää Yö-yhtyeen musiikkia. Bändille vuosikymmenten varrella useita hittikappaleita tehnyt Hakulinen vahvistaa Ilta-Sanomille olevansa mukana tapahtumassa.

– Kyllä, nyt Yö-yhtyeeltä nähdään vielä yksi yhteinen keikka. En usko, että Yö esiintyy tämän jälkeen ainakaan tässä laajuudessa, Hakulinen sanoo.

– Kun Daffy soitti ja pyysi esiintymään 50-vuotissynttäreidensä kunniaksi järjestettävässä tapahtumassa, niin olin ilman muuta heti valmis. On mahtavaa päästä esiintymään esimerkiksi vuoden 2000 kokoonpanon kanssa.

Yö-yhtyeelle muun muassa hitit Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen säveltänyt ja sanoittanut Hakulinen haluaa korostaa, että muutoin hänellä ”ei ole mitään tekemistä tapahtuman järjestelyiden kanssa”. Hän antaa ymmärtää, ettei tiedä bändin nykyisten jäsenten osallistumisesta mitään.

– Pesen käteni kaikista tapahtuman järjestelyistä. En siis tiedä, keitä kaikkia muita bändin entisiä ja nykyisiä jäseniä on paikalla. Daffy tietää niistä, Hakulinen kertoo.

– Mä joka tapauksessa nousen lavalle ja laulan omia biisejäni, pelkästään niitä, Hakulinen selvittää.

– Lisäksi tyttäreni Ellinoora Hakulinen tulee mukaan ja soittaa kosketinsoittimia. Odotan keikkaa suurella innolla. Mulla on siitä hyvät fiilikset.

Artikkelia muokattu 5.9. klo 14.14: Antti Mäkinen jätti Yö-yhtyeen itse, ei saanut potkuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?