Anna: Samu Haberin pankkitilillä lepäsi seitsemännumeroinen summa rahaa – päivittää testamenttinsa joka vuosi ennen uudenvuoden bileitä - Viihde - Ilta-Sanomat

Anna: Samu Haberin pankkitilillä lepäsi seitsemännumeroinen summa rahaa – päivittää testamenttinsa joka vuosi ennen uudenvuoden bileitä

Sunrise Avenuen menestys on tuonut Samu Haberille mainetta ja mammonaa. Tähti on nykyään tarkka siitä, että hänen omaisuutensa jää hyviin käsiin.

Samu Haber aloittaa uudenvuoden juhlat päivittämällä testamenttinsa.­

5.9.2019 11:15

Vain elämää -ohjelman juhlakaudellakin mukana oleva Sunrise Avenue -yhtyeen keulakuva Samu Haber, 34, kertoo tuoreessa Anna-lehdessä elämästään ja muun muassa raha-asioistaan.

– En pröystäile, mutta on kiva, kun on vähän luksusta elämässä. Minulla on kaksi BMW:tä; avoauto kesäksi ja citymaasturi talveksi. Kerään sveitsiläisiä kelloja, minulla taitaa olla seitsemän Rolexia. Euroopan ulkopuolella lennän aina business-luokassa. Olen niin pitkä, että muuten joutuisin käymään viikon ajan kiropraktikolla lennon jälkeen! hän kertoo haastattelussa.

Haber kertoo, että vaikka menestys on tuonut hänelle hyvin tienestejä, niin aina se ei ole ollut pelkkää herkkua.

– Pankkitililläni on ollut seitsemän numeroa, ja olen käynyt läpi kännykkääni, eikä ollut ketään, kenen puoleen kääntyä, hän jatkaa.

Kun on rahaa, se tuo myös tiettyjä vastuita ja pohdintoja. Haber kertoo lehdessä, että noin kymmenen vuotta sitten, kun hän oli tehnyt ensimmäisiä isoja kustannussopimuksiaan, teki hän testamentin. Vuosien varrella hän kertoo päivittäneensä testamenttiaan ja kertoo siinä esimerkiksi ohjeet omien hautajaisten järjestelyistä.

– Päivitän testamenttini joka uudenvuoden aattona ennen juhlia, olin sitten Karibialla, Australiassa, laskettelemassa tai missä vain. Siitä tulee sairaan hyvä mieli, koska ajattelen kauniita asioita ihmisistä ja sitä, mitä vuoden aikana on tapahtunut.

Haberin luotsaama Sunrise Avenue on noussut kansainväliseksi menestystarinaksi. Suosio on tuonut mukanaan rahaa, mutta myös vastuuta.­

Vaikka Haberin raha-asiat ovat nyt hyvällä tolalla, niin näin ei ole aina ollut.

Edellisellä vierailullaan Vain elämää -ohjelmassa, vuonna 2017, Haber puhui hyvin avoimesti muun muassa siitä, kuinka hän sai tuomion talouspetoksesta.

Haber oli parikymppinen, kun hän muutti Espanjaan kerryttämään kielitaitoaan ja myymään lomaosakkeita. Kaikki ei kuitenkaan mennyt, kuten hän oli kuvitellut.

– Olisi voinut ehkä vähän paremmin silloin kaksikymppisenä katsoa firman taustat, Haber selitti tuolloin Vain elämäässä.

– Sehän oli sitten huijarifirma. Siitä vuosia sen jälkeen asiaa ruvettiin penkomaan aika kovasti, ja sain tuomion talouspetoksesta; kahdeksan kuukautta ehdollista.

Samu Haber vuonna 2006, kun Sunrise Avenuen ensimmäinen albumi oli juuri julkaistu.­

Haber välttyi ehdottomalta vankeustuomiolta, mutta kertoi jaksossa suoraan asian olleen hänelle järkytys.

– Kyllä se on aika iso häpeä, että voin joutua linnaan tästä, mitä olen tehnyt. Häpesin ihan saatanasti sitä miten tyhmä olen ollut, mutta ilman sitä en toisaalta olisi tässä.

Erikoinen tilanne tapahtui, kun Samu saapui Espanjasta jouluksi kotiin ja avasi puhelimensa matkan jälkeen.

– Puhelin näytti 186 vastaamatonta puhelua. Sitten systeri soitti ja kysyi, että missä olet, sinua etsitään Poliisi-TV:ssä. Haber on kadonnut jäljettömiin.

– Paskimmassa tapauksessa olisin voinut saada satojentuhansien korvaukset ja joutua koppiin.

  • Alla olevalla videolla Haber kertoo rikostuomiostaan Vain elämää -sarjassa vuonna 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?