Uutuuskirja: Iiro Seppäsen elämältä putosi pohja pari vuotta sitten: ex-mies murhasi Julia-puolison 3-vuotiaat kaksoset – näin tuskallinen tragedia paljastui - Viihde - Ilta-Sanomat

Uutuuskirja: Iiro Seppäsen elämältä putosi pohja pari vuotta sitten: ex-mies murhasi Julia-puolison 3-vuotiaat kaksoset – näin tuskallinen tragedia paljastui

Seppänen ja hänen Julia-vaimonsa joutuivat keväällä 2017 keskelle suurta surua, kun Julian ex-mies ja lasten isä surmasi pariskunnan 3-vuotiaat kaksoset.

Iiro Seppänen kertoo omaelämäkerrassaan kauhistuttavasta tragediasta. Huhtikuussa 2017 Seppäsen vaimon Julian ex-mies ja lasten isä Mario surmasi parin 3-vuotiaat kaksoset.­

5.9.2019 8:52

Taikurina ja base-hyppääjänä tunnetuksi tullut tuottaja Iiro Seppänen, 43, ja hänen Julia-rakkaansa menivät naimisiin elokuussa.

Pariskunta on asunut jo muutaman vuoden Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Onni täydentyi keväällä, kun yhteinen tytär Freya syntyi. Perheeseen kuuluu myös Julian poika César.

Tuoreessa omaelämäkerrassaan Kolme elämää (Siltala 2019) Seppänen kuitenkin paljastaa perheen joutuneen keskelle järkyttävää tragediaa, joka muutti perheen elämän pysyvästi.

Perheeseen kuuluivat aiemmin myös Julian kaksoset, Octavia-tytär ja Maximo-poika. Huhtikuussa 2017 Julian ex-mies ja kaksosten isä Mario riisti kuitenkin hengen 3-vuotiailta lapsiltaan.

Seppänen kertoo kirjassaan, että ennen murheellista huhtikuun 6. päivää vuonna 2017 Julian lapset olivat olleet isänsä hoivissa kaksi viikkoa. Isällä oli oikeuden määräys tavata lapsiaan.

Ex-mies oli aiemmin kieltäytynyt tapaamasta entistä vaimoaan heidän lastensa edessä, mutta hiljattain pariskunnan välit olivat miehen aloitteesta parantuneet.

Julian oli määrä mennä noutamaan lapset ex-miehensä luota Césarin koulupäivän jälkeen. Mies kuitenkin muutti yllättäen suunnitelmaa ja pyysi Juliaa saapumaan jo aiemmin.

– Asiat olivat juuri niin kuin niiden piti olla. Sitten, vain yhden puhelinsoiton myötä, perheemme onni särkyi miljooniksi palasiksi, Seppänen kuvailee kirjassaan hetkeä, jolloin perheen kodinhoitaja toi hänelle puhelimen, josta kuului Julian sydäntä raastavaa itkua.

Seppänen kertoo kirjassa ajatelleensa alkuun, että Julia oli joutunut auto-onnettomuuteen. Poliisin avustajalla oli kuitenkin huonoja uutisia: Mario oli vahingoittanut vakavasti Octaviaa ja Maximoa. Julia ja César olivat kunnossa, mutta hän varoitti Marion olevan vapaalla jalalla.

– Vaikka nainen ei kertonut tarkalleen, mitä oli tapahtunut, taustalta kuuluneesta lasten äidin itkusta kuulsi niin syvää epätoivoa ja pohjatonta surua, että se sai minut ymmärtämään rakkaiden, suloisten kaksosten menehtyneen, Seppänen kertoo.

Hän lähti välittömästi ajamaan Marion asunnolle. Paikan päällä järkyttävien tapahtumien kulku alkoi hahmottua.

Selvisi, että Julian saavuttua Mario väitti kaksosten nukkuvan yläkerrassa. Pian mies ylpeili keksineensä keinon vahingoittaa ex-vaimoaan niin julmasti, ettei tämä pystyisi olemaan onnellinen enää koskaan. Sitten hän sanoi Julian saapuneen liian myöhään: Maximo ja Octavia olivat jo kuolleet.

– Sen sanottuaan omat lapsensa surmannut mies asetti pöydälle keittiöveitsen, piteli toista kädessään ja vaati, että Julian tulisi tappaa hänet tai muuten Mario murhaisi myös entisen vaimonsa.

Julia löysi lapset kuolleina heidän omista sängyistään. Äidin syleillessä pienokaisiaan, ex-mies tunnusti säästäneensä vanhimman poikansa Césarin hengen. Samalla mies piteli veistä kädessään ja uhkasi sillä ex-vaimoaan.

Kun pelottelu ei toiminut, mies vei Julian autonavaimet, lukitsi tämän asuntoon ja pakeni paikalta. Ennen kuin Julian onnistui vartijan avulla soittaa poliisille, hän joutui pudottautumaan ulos kolmannen kerroksen ikkunasta.

Mario saatiin kiinni samana päivänä. Mies oli puukottanut itseään vatsaan ja vietiin kiinnioton jälkeen sairaalahoitoon. Hänet vangittiin myöhemmin epäiltynä murhista.

Poliisin tutkinnassa ilmeni, että ex-mies oli samana aamuna ajanut autonsa rekan eteen vietyään Cesarin kouluun. Vauhti ruuhkassa oli kuitenkin niin hidas, ettei isälle ja kyydissä olleille kaksosille sattunut mitään.

Poliisi huolehti lapset ja isän kotiinsa. Vain muutamia tunteja myöhemmin poliisin avustaja löysi järkytyksekseen samat 3-vuotiaat lapset kuolleina.

Ruumiinavauksessa kävi ilmi, että kaksoset kuolivat hapen puutteeseen, eli heidät oli tukehdutettu kuoliaaksi.

Murhien oikeuskäsittelyn piti alkaa toukokuussa 2019. Tammikuussa Mario löydettiin kuitenkin kuolleena sellistään.

– Hänen arvellaan tehneen itsemurhan. Marioa ei siis ikinä tuomittu virallisesti murhista.

Seppänen kertoi kauhistuttavasta tragediasta tuoreeltaan vain lähimmille ystäville Suomessa ja vannotti näitä pitämään yksityiskohdat salassa.

– Murhat ovat elämäni suurin järkytys, mutta en voinut jakaa tuskaani julkisesti. Olimme tulossa seuraavana kesänä Suomeen, enkä halunnut kenenkään sääliä tai että perhettäni kohdeltaisiin uhreina.

– Julia on tehnyt viisaasti valinnan olla puhumatta murhista julkisesti. Itse jaan nämä henkilökohtaiset kokemukset julkisesti, jotta saamme oikeutta Octavian ja Maximon muistolle.

Iiro Seppäsen omaelämäkerta Kolme elämää (Siltala) julkaistiin 5.9.

Äärirajoilla: Iiro Seppänen -ohjelma alkaa puolestaan TV5:lla torstaina 19.9. klo 21.00. Ohjelma on katsottavissa myös Dplayssa.

Katso Radio Rockin haastattelu vuodelta 2017: Iiro Seppänen leikki kuolemalla monesti – rauhallisesti elänyt veli kuoli syöpään

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?