Onko Miss Suomi -finalisti Emmi, 25, Suomen kaunein rakennusmestari? Kouvolalaisella työmaalla lyödään nyt vetoa, miten kaunottaren kisassa käy - Viihde - Ilta-Sanomat

Onko Miss Suomi -finalisti Emmi, 25, Suomen kaunein rakennusmestari? Kouvolalaisella työmaalla lyödään nyt vetoa, miten kaunottaren kisassa käy

25-vuotias Miss Suomi -finalisti ja rakennusmestari Emmi Suuronen haluaa näyttää esimerkillään, että kauneuskisat ja miesvaltaisella alalla työskentely eivät sulje toisiaan pois.

Emmi Suuronen tavoittelee Miss Suomen kruunua. Missifinaali järjestetään 28.9.­

2.9.2019 17:13

Kouvolalainen Emmi Suuronen, 25, työskentelee Kreaten työmaainsinöörinä Kimolan kanavahankkeessa. Rakennusmestariksi kouluttautunut Miss Suomi -finalisti saa toisinaan kuulla ihmettelyä uravalinnastaan, sillä rakennustyömaa ei ole aivan ensimmäinen paikka, jossa missin kuvittelisi työskentelevän.

– Työpaikan pojat kannustavat minua ihan täysillä. Miehet eivät yleensä sano suoraan mitään missikisoista, mutta saattavat kehaista sivulauseessa. Vastaava mestarikin kävi ennen kesälomaa halaamassa, että he luottavat menestykseeni täysin. Heillä on kuulemma vedonlyöntikin jo käynnissä! Emmi nauraa.

Emmi sanoo, ettei ole koskaan kuullut työtovereiltaan kuittailua tai kohdannut ennakkoluuloja, vaikka hän työskenteleekin miesvaltaisella alalla.

– Se on mielestäni hyvin paljon persoonasta kiinni ja siitä, miten itse suhtaudut työhön. Jos teet työtä, johon tunnet vetoa, niin totta kai haluat tehdä työssä parhaasi. Olen työmaalla ihan yksi muiden joukossa. Oon niitten tyttö ja ne on mun poikii. Meillä on aivan mahtava ryhmähenki, hän kehuu.

–Alalle on onneksi pikkuhiljaa tulossa yhä enemmän naisia, rakennusmestari ja Miss Suomi -finalisti Emmi Suuronen kertoo.­

Ensikosketuksensa kauneuskisoihin Emmi sai kolme vuotta sitten Miss Kouvola -kisasta. Sieltä kotiin viemisiksi lähti yleisön suosikin titteli.

– Pääsin sitä kautta kisaamaan Best Model of Finland -kilpailuun, jonka voitin. Edustin Suomea kansainvälisissä kilpailuissa Istanbulissa ja kotiuduin Best Model of Europe -tittelin kera, hän kertoo.

Kisan jälkeen hän aikoi ripustaa missinauhan naulaan, mutta toisin kävi.

– Ajattelin, että nyt eläköidyn rauhassa. Pikkutytön unelma on toteutunut. Tässä minä nyt kuitenkin oon, Emmi nauraa.

Misseilyyn on suhtauduttu Emmin työpaikalla erittäin kannustavasti. –Olen työmaalla ihan yksi muiden joukossa. Oon niitten tyttö ja ne on mun poikii.­

Emmi haki kisaan jo viime vuonna, mutta päätti kiireisen elämäntilanteen takia jättää kisan jo castingvaiheessa. Nyt hän päätyi hakemaan Miss Suomi -kisaan uudelleen, kun tuntematon nainen lähestyi häntä Instagramissa.

– Hän laittoi minulle viestiä, että oletko miettinyt Miss Suomi -kilpailua. Nyt me pidämme viikoittain yhteyttä hänen kanssaan. Hän on ollut yksi parhaista tsemppareista ja tukijoista koko kisan ajan, hän kiittelee.

Emmi Suuronen kilpailee Miss Suomi -kisassa numerolla 6.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?