Kolme Miss Suomi -semifinalistia jätti yllättäen kisan kesken – avautuivat tilanteesta Instagramissa: ”Minun piti tehdä päätös...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kolme Miss Suomi -semifinalistia jätti yllättäen kisan kesken – avautuivat tilanteesta Instagramissa: ”Minun piti tehdä päätös...”

Osa Miss Suomi -kilpailijoista päätti jättää kisan kesken. Kaksi kaunotarta kertoi päätöksestään sosiaalisessa mediassa.

Nämä 21 kaunotarta nähtiin alun perin Miss Suomi -semifinaalissa.­

2.9.2019 15:01

Miss Suomi 2019 -finalistit paljastettiin maanantaina Helsingissä. Kruunusta kisaa tänä vuonna kymmenen kaunotarta. Finalistit valikoituivat pitkän karsinnan kautta, johon kuului muun muassa koko kesän kestänyt semifinaalivaihe sekä missikoulu.

21 semifinalistia julkistettiin keväällä Villa Gradessa, mutta finalistit valittiin kuitenkin vain 18 naisen joukosta, sillä kolme missikokelasta jätti kisan kesken.

Kisaa järjestävä missikeisarinna Sunneva Kantola kertoo, että kaikki kolme jättivät kisan kesken omasta tahdostaan.

– Meillä oli tyttöjen kanssa monia kehityskeskusteluja kisan edetessä ja he päättivät sitten jättää kisan kesken, Sunneva kertoo.

– He kokivat, etteivät he olleet vielä valmiita tähän kilpailuun ja he haluavat harjoitella lisää. Mutta uskon, että ainakin yksi nähdään varmasti ja kaksi tai jopa kaikki kolme osallistuvat vielä tulevaisuudessa uudestaan Miss Suomi -kilpailuun, hän jatkaa.

Yksi kisan kesken jättäneistä on Dana Mononen. Hän julkaisi viime viikolla Instagram-tilillään kuvan, jonka yhteydessä kertoi päätöksensä taustoista.

– Hiukan haikeana, mutta entistäkin motivoituneempana oon päättänyt nyt semifinaalivaiheessa jättäytyä Miss Suomi -kilpailusta, Mononen kirjoitti.

Dana Mononen poseerasi Miss Suomi -kisan semifinaalivaiheessa.­

Mononen kertoi, että hän sai kisasta paljon jo sen semifinaalivaiheen aikana. Silti hän kokee, ettei aika missikisalle ollut nyt oikea. Hän kertoo panostavansa sen sijaan kansainvälisyyteen ja opiskeluun kauneuskilpailun sijaan.

– Alotin nyt unelmieni koulussa opiskelemaan alaa, joka on avannut entistä useampia ovia toteuttaa itseäni ja oppia itestäni. Sen lisäksi, että pääsen oppimaan asioista joista haluan omaa uraakin rakentaa, mulle on auennut mahdollisuuksia lähteä maailmalle ja päästä kansainvälistymään.

19-vuotias Mononen paljasti Instagramissa, että hän saattaa osallistua kilpailuun myöhemmin, kun aika on sille kypsä.

– Koska tässä ollaan vielä nuoria, mulla on onneksi aikaa hakea kilpailuun uudestaan. Kun kisaan lähden uudestaan, prioriteetteja tulee olemaan vain yksi, hän totesi.

Myös Amanda Teuho paljasti Instagramissa, että hän jätti kisan kesken opiskelun vuoksi. Teuho kertoi, että hän pääsi unelmiensa ammattikorkeakouluun Tampereelle.

– Minun piti tehdä päätös, että kumpaan menen ja tällä kertaa koulu veti pidemmän korren, Teuho kertoi Instagramin Tarina-osiossa elokuussa.

– Kävi sillä tavalla, että kaksi isoa unelmaa toteutui samana vuonna ja valitsin koulun, hän jatkoi.

Amanda Teuho kertoi Instagramissa, että hän saattaa hakea Miss Suomi -kisaan myöhemmin uudelleen.­

Kolmas kisasta jättäytynyt semifinalisti ei ole kertonut päätöksestään julkisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?