Miss Suomi -kaunotar Katariina avoimena elämänsä järkyttävimmistä hetkistä – pääsi viimeisten joukossa turvaan Jokelan kouluammuskelusta - Viihde - Ilta-Sanomat

Miss Suomi -kaunotar Katariina avoimena elämänsä järkyttävimmistä hetkistä – pääsi viimeisten joukossa turvaan Jokelan kouluammuskelusta

Katariina Juselius on yksi Jokelan koulusurmien selviytyjistä.

Katariina Juselius on yksi Jokelan koulusurmien selviytyjistä.

Julkaistu: 2.9.2019 13:15

Miss Suomi -finalisti Katariina Juselius on kulkenut pitkän tien missikisoihin.

Nurmijärveltä kotoisin oleva Katariina Juselius, 25, on yksi niistä nuorista naisista, jotka tavoittelevat tänä vuonna Miss Suomi -kisan kirkkainta kruunua. Katariina on kulkenut kovan tien Miss Suomi -kisan finaaliin ja hän on kokenut nuoresta iästään huolimatta paljon.

Katariina oli yläkoulussa seitsemännellä luokalla, kun koulun oppilas ampui koulun sisätiloissa useita henkilöitä kohti. Jokelan kouluammuskelussa menehtyi yhdeksän ihmistä, monet heistä Katariinan tuttuja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Seiska.

– Se muutti nuoruuttani todella paljon. Se oli käännekohta elämässäni. Olin seiskaluokalla, eli 13-vuotias, Katariina kertoo.

Katariinan luokka oli viimeinen, joka evakuoitiin koulusta.

– Siinä iässä alkaa juuri pohtimaan maailmanmenoa, ja nyt vanhempana on ymmärtänyt, kuinka paljon se on vaikuttanut minuun.

Miss Suomi -finalisti sairastui tapahtumien jälkeen syömishäiriöön, josta toipuminen vei vuosia. Katariina kuvailee halunneensa syömisellään hallita elämäänsä ja anoreksian selättäminen oli yli viiden vuoden taistelu.

– Selvitty on ja eihän menneisyyttä voi jäädä murehtimaan loputtomasti, hän sanoo.

Katariina Juselius kilpailee Miss Suomi -kisassa numerolla 10.

Katariina Juselius kilpailee Miss Suomi -kisassa numerolla 10.

Katariina on tehnyt pitkän mallinuran ja niittänyt menestystä kauneuskisoissa myös aikaisemmin.

– Voitin hiljattain Miss Seven Continents -kilpailun. Maailmalla vaaleus ja sinisilmäisyys on valttia. Kansainväliset kisat ovat antaneet varmuutta esiintymiseen.

Tuoreimmat osastosta