Tavastia yhdisti Jukka Virtasta ja Juhani Merimaata – paikalla oli myös suurempi merkitys viihdelegendalle: ”Siellä hän kohtasi vaimonsa Liisan”

Julkaistu:

Jukka Virtanen 1933-2019
Musiikkivaikuttaja Juhani Merimaa tutustui Jukka Virtaseen jo 1960-luvulla Hämäläis-Osakunnassa.
Tavastian toimitusjohtaja ja musiikkialan vaikuttaja Juhani Merimaa tutustui sunnuntaiaamuna menehtyneeseen Jukka Virtaseen 1960-luvulla, kun molemmat olivat mukana Hämäläis-Osakunnan toiminnassa.

– Meitä yhdisti Tavastia, hämäläisten talo. Siellä hän kohtasi vaimonsa Liisankin, muistelee Merimaa, jonka mukaan Virtanen otti nopeasti yhdessä Aarre Elon ja Matti Kuuslan kanssa haltuunsa tv-viihteen ja nousi merkittävään asemaan.

– Tunsin hänet monestakin yhteydestä, myös jalkapallokuvioista. Rockfutista oltiin perustamassa yhdessä, kertoo jalkapalloa harrastava Merimaa.
Hänen mukaansa kaksikko ei ollut enää tämän vuoden aikana yhteyksissä.

– Tietenkin tämä on surullinen uutinen, vaikka sitä toki osattiin odottaa, kun sairaudet etenivät ja voimat alkoivat hiipua. Tuossa pari vuotta sitten kun vielä keskusteltiin puhelimessa, hän oli kuitenkin ihan sama vanha Jukka.


Vaikka suurin osa suomalaisista muistaa Jukka Virtasen erityisesti Levyraadin juontajana ja tämän sanoituksista, muistaa Merimaa Virtasen tehneen myös käännöstöitä.

– Hänen Shakespeare-käännöksiään arvostettiin. Hän käänsi aika paljon ja sai suomennoksiin uutta ulottuvuutta.

Merimaa kuvailee Virtasta superlahjakkaaksi, monipuoliseksi ja älykkääksi humanistiksi.

– Häneltä onnistui melkein mikä tahansa: sanoittaminen, tv-esiintyminen, kaikki... Uran monipuolisuus ja runsaus hakee vertaistaan. Nykyisin sellaisia yleislahjakkuuksia ei kauhean usein enää putkahda esiin.
Virtaselle oli Merimaan mukaan ominaista myös oma huumori, joka näkyi aina.

– Hän kertoi omista ongelmistaankin avoimesti. Jukka muun muassa pani CV:seen urheilusaavutuksena Turun mielisairaalan pingismestaruuden.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt