Marjatta Leppänen ja Jukka Virtanen olivat ystäviä lähes 60 vuotta: ”Jukan kuolema on minulle jonkinlainen päätepiste” - Viihde - Ilta-Sanomat

Marjatta Leppänen ja Jukka Virtanen olivat ystäviä lähes 60 vuotta: ”Jukan kuolema on minulle jonkinlainen päätepiste”

Viihdetaiteilija Marjatta Leppänen ehti tuntea Jukka Virtasen 1960-luvun alusta. – Saadessaan kuulla sairaudestaan Jukka sanoi, että näillä mennään, fatalistiksi Virtasta kutsuva Leppänen sanoo.

1.9.2019 15:45

Viihdetaiteilija Marjatta Leppänen, 82, muistelee rakasta ystäväänsä Jukka Virtasta suurella lämmöllä. He ehtivät työskennellä yhdessä 1960-luvun alusta. Parivaljakko teki useita ravintolashow’ta, he työskentelivät Uudessa Iloisessa Teatterissa sekä monissa muissa projekteissa.

Marjatta muistelee käyneensä tapaamassa ystäväänsä viimeksi kuukausia sitten. Hän antaa suuren tunnustuksen Jukka Virtasen Liisa-vaimolle, joka toimi miehensä omaishoitajana.

– Liisa oli kovilla, mutta sai vapaata, kun Jukka oli välillä hoidossa. Liisan ja Jukan lapset sekä lastenlapset olivat Liisalle tärkeänä henkisenä tukena, Marjatta kertoo.

Leppänen sanoo suruviestin tulleen yllätyksenä, vaikka hän tiesikin Jukan olevan jo Laakson sairaalassa hoidossa.

– Lähtö oli odotettavissa, silti viesti kuolemasta tuli yllätyksenä. Eihän ihminen halua läheisensä menehtyvän, Marjatta huokaa surullisena.

Marjatta Leppänen ja Jukka Virtanen show Adlonissa vuonna 1969.­

Viihteen legendaa Marjatta Leppänen muistelee hyvällä ja sanoo Jukan olleen hyvin innostava kaveri.

– Toki hän oli käsittämättömän itsekeskeinen ja omasta mielestään paras. Se ei kuitenkaan meitä muita häirinnyt, sillä hän oli niin rakastettava ja taitava työssään, Marjatta hymyilee.

Marjatta paljastaa Jukan olleen fatalisti; mies otti tilanteen sellaisena kuin se oli.

– Jukalla oli asioihin myös hyvin spartalainen suhtautuminen. Kertoessaan meille sairaudestaan hän sanoi, että näillä mennään nyt eteenpäin, Marjatta kertoo.

Marjatta muistelee vielä sitä, kun hänen aviomiehensä, säveltäjä, kapellimestari Jaakko Salo menehtyi 2002. Tuolloin Jukka ja Liisa Virtanen riensivät Marjatan tueksi.

– He olivat suurena tukena. Joskus lämmin halaus on parempi kuin tuhat sanaa, sen he ymmärsivät, Marjatta muistelee.

Energinen Marjatta pudistaa vielä hieman päätään ja miettii omaa päätepysäkkiään, sillä jokainen meistä saapuu jonakin päivänä sille viimeiselle pysäkille.

– Tein vuosikymmeniä yhteistyötä Jaakon, Jukan ja Pikkiksen (Matti Kuusla) kanssa. Nyt meistä neljästä kolme on päätepysäkeillään ja onhan tämä minulle jonkinlainen päätepiste. Vielä olen kuitenkin elossa, hän sanoo.

Uuden Iloisen Teatterin perustajajäsenet Lasse Mårtenson, Jaakko Salo, Jukka Virtanen, Matti Kuusla ja Marjatta Leppänen vuonna 1979.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?