Useat ystävät kävivät hyvästelemässä Jukka Virtasen sairaalassa – Riikka-tytär kertoo isänsä viimeisistä hetkistä: ”Hän pääsi tuskistaan”

Jukka Virtasen Riikka-tytär kertoo, että viimeisen viikon aikana sairaalassa kävi paljon ystäviä hyvästelemässä hänen isänsä.

1.9.2019 14:31

Jukka Virtanen kuoli Laakson sairaalassa pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana varhain sunnuntaiaamuna. Nyt hänen perheellään on suru ja kova ikävä.

– Isä sinnitteli pitkään, hänet vietiin sairaalaan maanantaina. Me läheiset olimme tämän ajan paikalla yhdessä ja vuorotellen. Hänen ei tarvinnut yksin lähteä, Riikka Virtanen kertoo.

– Kuolinsyy oli laajalle levinnyt syöpä. Kuolema ei siksi tullut yllättävänä shokkina. Hän eli syövän kanssa 20 vuotta, johon mahtui paljon hyviä aikoja, Virtanen jatkaa.

Kahdesti Jussi-palkinnolla palkittu maskeeraaja Riikka Virtanen on Jukka Virtasen lapsista nuorempi. Hänen veljensä on näyttelijä Ville Virtanen. Iso elämänmuutos tulee nyt puolisolle Liisa Virtaselle. Rakkaita Jukka Virtaselle olivat myös lastenlapset.

Riikka Virtanen on kiitollinen Laakson sairaalalle isänsä hyvästä hoidosta. Jukka Virtanen sai saattohoidossa apua syövän aiheuttamiin koviin kipuihin.

– Sairaalassa kävi myös paljon hänen ystäviään hyvästelemässä. Tunnelma oli lämmin ja hyvä, Riikka Virtanen kuvaa viimeistä viikkoa.

Ville, Liisa, Riikka ja Jukka Virtanen Uuden Iloisen Teatterin 30-vuotisjuhlarevyyssä keväällä 2008.

Jämsänkoskella syntynyt Jukka Virtanen rakasti olla synnyinseudullaan, jossa hänellä oli niin sanottu kakkoskoti. Se tosin taisi olla hänen sydämessään ykköskoti.

– Siellä hän oli vielä viime jouluna, Riikka kertoo.

Viimeisenä kesänään Jukka Virtasen kunto ei enää kestänyt Jämsänkoskelle lähtöä, mutta luultavasti hänen ajatuksensa olivat siellä usein.

Jukka Virtanen (kesk.) yhdessä poikansa Ville Virtasen ja tyttärensä Riikka Virtasen keskellä vuonna 1995.

Jukka Virtanen ei lannistunut, kun hänellä vuosia sitten todettiin syöpä. Mutta sinnikäs hän oli myös elämänsä loppuvaiheessa.

– Viime aikoina hän oli tosi sitkeä, Riikka kertoo.

Riikka Virtanen näki, miten Jukka-isä pystyi säilyttämään jopa kuuluisan huumorintajunsa. Mutta viime aikoihin kuului myös kovia kipuja, joita ei kenellekään toivo. Laakson sairaalassa kivut saatiin sitten kuriin.

– Siellä oli helppo olla ja oli myös ihana henkilökunta, Riikka kertoo.

Perheelleen Jukka Virtanen oli hyvin rakas. Ikävä tulee olemaan pitkä, mutta Riikka kokee helpottavana sen, että isän ei enää tarvitse kärsiä kipua.

– Nyt on haikea tunne, mutta hän pääsi tuskistaan, Riikka sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?