Jukka Virtanen vuonna 2015 IS Tv-lehdessä: ”Mulla on ollut ihana elämä!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jukka Virtanen vuonna 2015 IS Tv-lehdessä: ”Mulla on ollut ihana elämä!”

Jukka Virtanen toimi pitkään IS Tv-lehden kolumnistina.

Kirjailija, toimittaja, sanoittaja Jukka Virtanen kuoli sunnuntaiaamuna pitkällisen sairauden uuvuttamana.­

1.9.2019 10:38

Viihteen rakastettu moniosaaja, kirjailija, toimittaja ja sanoittaja Jukka Virtanen on kuollut 86-vuotiaana.

Jukka Virtanen toimi myös pitkään IS Tv-lehden kolumnistina. Hän vastasi IS Tv-lehden lukijoiden kysymyksiin omalla Vastaa, Virtanen! -palstallaan Tv-lehden alusta eli vuodesta 2004 vuoteen 2015.

Lehden jutussa huhtikuussa 2015 kerrotaan, miten kirjoittaminen kuului Jukka Virtasen lempipuuhiin siitä asti, kun hän oppi lukemaan ja kirjoittamaan.

– Mä olen kirjailija, se on mun ammatti. Olen kirjoittanut 20 kirjaa ja kolme oopperalibrettoa, mistä olen hyvin ylpeä, Jukka, 82, totesi vuonna 2015.

– Olen vaan tehnyt, kun joku on pyytänyt. En ole itse paljon tarjonnut juttujani, hän sanoi IS Tv-lehdessä huhtikuussa 2015.

Laajaa osaamista

Jukka Virtasen osaaminen kattoi laajasti suomalaista tv- ja viihdehistoriaa. Hän on kirjoittanut kirjoja ja librettoja, mutta hän on tehnyt lastenohjelmia, radiokuunnelmia ja laulunsanoituksia.

Hän on näytellyt, ohjannut ja käsikirjoittanut. Hän ehti kiertää Suomea estradiesitysten kanssa ja hän oli perustamassa Uutta Iloista Teatteria vuonna 1978. Jukka Virtanen on sanoittanut ainakin 300 kappaletta.

IS-Tv-lehti krtoi huhtikuussa 2015, miten hän pelasi jalkapalloa Kari Tapion poikien järjestämässä muisto-ottelussa.

Kävi ilmi, että hän suhtautui kuolemaan yhtä mutkattomasti kuin elämään.

– En mä pelkää. Mulla on ollut ihana elämä!

Jalkapallomies Jämsänkosken Ilveksestä

Jukka Virtanen oman nimikkokenttänsä avajaisissa heinäkuussa 2015.­

Jukka Virtanen oli monen muun ohella myös jalkapallomies. Se näkyy siinä, että Jämsänkosken Ilves pelaa kotiottelunsa Jukka Virtasen pallokentällä, joka sijaitsee Jämsänkosken taajaman keskustassa, Koskikeskisen rannalla. Virtanen oli paikalla oman nimikkokenttänsä avajaisia synnyinseudullaan Jämsänkoskella vuonna 2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?