Kruununprinsessa Victoria häikäisi Norjassa upeassa muotiluomuksessa – juhlisti kummityttönsä prinsessa Ingridin tärkeää hetkeä

Julkaistu:

Kuninkaalliset ympäri Pohjoismaita saapuivat viikonloppuna juhlistamaan Norjan prinsessa Ingridin konfirmaatiota.
Norjan prinsessa Ingrid Alexandra saavutti tänä viikonloppuna tärkeän virstanpylvään, kun hänet konfirmoitiin kuninkaallisessa kappelissa Oslossa.

Juhlallista hetkeä oli saapunut norjalaisen VG-lehden mukaan todistamaan runsas joukko merkkihenkilöitä ja kuninkaallisia, joiden joukossa oli muun muassa Ruotsin kruununprinsessa Victoria.


Konfirmaatioon osallistutaan perinteisesti sen jälkeen, kun rippikoulu on suoritettu. Sitä pidetäänkin kirkollisessa perinteessä aikuistumisriittinä. Kuninkaallisten konfirmaatiot ovat järjestetty yksityisesti suljettujen ovien takana.

Hetki oli tärkeä prinsessalle, joka hymyili leveästi kävellessään käytävää pitkin alttarille. Ingrid on nuoresta iästään huolimatta tottunut olemaan huomion keskipisteenä, sillä hänestä kasvatetaan maansa tulevaa kuningatarta.


Prinsessa Ingrid Alexandra on kruununprinssi Haakonin ja kruununprinsessa Mette-Maritin ensimmäinen yhteinen lapsi. Hetki oli tärkeä myös äidille, sillä Mette-Marit seurasi tilaisuutta ja lauluesityksiä erittäin liikuttuneena.


Tilaisuudessa oli läsnä Ruotsin kruununprinsessa Victoria, joka häikäisi jälleen tyylikkyydellään. Kruununprinsessan rooli oli tärkeä, sillä hän edusti paikalla Ingridin kummitätinä. Victoria oli valinnut ylleen erittäin hienostuneen laventelinvärisenä mekon. Kokonaisuuden kruunasi kaunis hiuskoriste, joka oli sävy sävyyn mekon kanssa.

Ingridin ja Victorian välit ovat läheiset. Ingrid toimi morsiusneitona Victorian ja Danielin häissä kesäkuussa 2010.


Paikalla olivat tietysti myös kuningas Harald V ja kuningatar Sonja. Kuningatar oli pukeutunut kansallispukuun, jollaisen myös prinsessa Ingrid vastaanotti konfirmaatiolahjana.


Tilaisuutta kunnioittivat läsnäolollaan myös Espanjan kuningas Felipe VI, Tanskan kruununprinssi Frederik ja prinsessa Märtha Louise. Märtha Louise on ollut viime aikoina maassaan myrskyn silmässä, sillä kansalaiset eivät ole sulattaneet prinsessan suhdetta shamaaniksi itseään kutsuvaan Durek Verrettiin.

Shamaanirakasta ei nähty konfirmaatiotilaisuudessa, vaan Märtha Louise edusti tällä kertaa yksin.

Kun aika koittaa, prinsessa Ingridistä tulee toinen nainen Norjan historiassa, joka hallitsee maata kuningattarena. Edellinen kuningatar nähtiin keskiajalla, reilut 600 vuotta sitten, kun Margareta (1389-1412) hallitsi Norjaa, Tanskaa ja Ruotsia.

Ingrid on omaksunut hyvin roolinsa tulevana hallitsijana ja onkin osoittautunut toimeliaaksi ja kypsäksi nuoreksi naiseksi, joka on usein emännöinyt arvovieraita. Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen vieraillessa Oslossa Ingrid toimi pariskunnan oppaana kuninkaanlinnan veistospuistossa.

Prinsessan sanotaan olevan innokas ja aktiivinen teini-ikäinen, joka pitää hiihtämisestä ja harrastaa potkunyrkkeilyä. Hän jakaa myös perheen kiinnostuksen vesiurheiluun ja nauttii erityisesti surfaamisesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt