Näyttelijä Valerie Harper on kuollut – sädehti loppuun saakka musertavasta diagnoosista huolimatta - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Valerie Harper on kuollut – sädehti loppuun saakka musertavasta diagnoosista huolimatta

Parantumattomasti sairas tähti osallistui television tanssikisaan, vaikka oli saanut lääkäreiltä vain kuukausia elinaikaa.

Valerie Harper kuvattuna vuonna 2015.­

31.8.2019 2:56

Amerikkalainen näyttelijätähti Valerie Harper on kuollut 80-vuotiaana, kertoo New York Times. Lehden mukaan Harperin tytär vahvistaa äitinsä poismenon.

Teatterilavoilla ja televisiossa nähdyn Harperin tunnetuin rooli päätähden paras ystävä The Mary Tyler Moore Showssa ja myöhemmin roolin ympärille rakennetussa, omassa Rhoda -tilannekomediassa. Harper keräsi huumorilla ja sarkasmilla kyllästetystä roolistaan uransa aikana neljä Emmy-patsasta.

Harper sai jo vuonna 2013 kuulla sairastavansa parantumatonta aivokasvainta, ja hänellä annettiin tuolloin vain muutama kuukausi elinaikaa. Musertavasta tiedosta huolimatta Harper osallistui myöhemmin samana vuonna television Tanssii tähtien kanssa -kilpailun kuvauksiin, jotka ovat fyysisesti erittäin rankat.

– Diagnoosin kuuleminen tuntui samalta kuin moukarin isku. "Parantumaton" on niin ytimekäs sana. Syöpä tekee todeksi sen, mitä yritämme häivyttää ja paeta luotamme. Vietämme elämämme kuvitellen, ettemme kuole koskaan", mutta syöpä sanookin, että älähän kuvittele moista, Harper pohdiskeli tuolloin People-lehden haastattelussa.

Jo aiemmin keuhkosyövän selättänyt Harper kertoi aikovansa viettää viimeiset aikansa lempiharrastuksensa, puutarhanhoidon parissa.

– Minulla ei ole varmuutta uudelleensyntymisestä, mutta silti se kiehtoo, mikä on edessä, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?