Ismo Leikola kävi ostoksilla Amerikassa ja kärräsi hotellilleen jotain ylimääräistä – seuraajat kiinnittivät heti huomionsa ”varkauteen”

Julkaistu:

koomikko
Ismo Leikolan fanit naureskelevat koomikon ostosreissulle Instagramissa.
Stand up -koomikko Ismo Leikola on asunut Yhdysvalloissa jo yli kolme vuotta. Hän on luonut maassa uraa vitsailemalla ulkomaalaisena Amerikassa asumisen haasteista, suomalaisten ominaispiirteistä ja kielimuurista.

Leikola on julkaissut Instagramissa kuvia arjestaan rapakon takana ja hauskuuttanut seuraajiaan. Nyt hän on havainnollistanut tilillään kauppareissua, jonka päätteeksi myös ostoskärryt päätyivät hänen hotellihuoneeseensa.

Leikola kertoo Instagramissa, että hän viipyy parhaillaan neljä päivää Pittsburghissa, Pennsylvaniassa. Leikola esiintyy Pittsburghissa järjestettävässä komediatapahtumassa torstaista sunnuntaihin. Vierailuaan varten hän päätti hankkia kaupasta perustarpeita.

Yhdysvalloissa kaupassa käydään yleensä autolla, sillä monet maan kaupungeista on suunniteltu nimenomaan autoiluun ja ruokakaupat sijaitsevat suurten teiden varsilla. Leikolalla ei kuitenkaan ollut autoa käytössään ja hän päätyi kävelemään ja kärräämään ostoksensa hotelliinsa kaupan ostoskärryillä.

Julkaisemassaan kuvassa Leikola virnuilee kameralle ilmeisen tyytyväisenä ratkaisuunsa.
– Kävin ostamassa tarpeita. Ei autoa, joten kävelin. Erittäin kätevää, Leikola kertoo kuvatekstissä.

Leikolan seuraajat kiinnittivät heti huomiota siihen, että kaupan kärryt olivat päätynyt Leikolan hotellihuoneeseen saakka.

– Varastitko sinä ostoskärryt? eräs kommentoija kyselee itkunauruemojien kera.

– Lol sinun ei pitäisi ottaa kärryjä, toinen jatkaa.

– Varastit ostoskärryt... Lol. Laiskimus! toruu kolmas.

– Luulin että vain amerikkalainen laitapuolen kulkija ottaa ostoskärryt ja kärrää siinä omaisuuttaan, neljäs huomauttaa.

Eräs kommentoija myös vitsailee, että hän soittaa paraikaa supermarketin lakipuolelle ja tekee ilmoituksen Leikolan ”varastamista” kärryistä.

Leikola on esitellyt ostosreissujaan Yhdysvalloissa myös aiemmin. Huhtikuussa hän julkaisi Instagram-tilillään kuvan apteekkikuitista, joka oli mykistävän pitkä. Erikoista kuitissa oli se, että hän oli ostanut apteekista vain yhden ainoan tuotteen ja saanut silti reilun metrin pituisen kuitin.
Ismo Leikola on kertonut IS:n haastattelussa, että hän on kotiutunut Yhdysvaltoihin hyvin. Hän elää Los Angelesissa tavallista arkea yhdessä vaimonsa Angelikan kanssa.

– Katsomme elokuvia ja käymme syömässä. Reissaan niin paljon keikoilla, että nautin ihan vaan kotona olosta mahdollisimman pienimuotoisesti, se tuo ihanaa vastapainoa keikkaelämään.

Leikola tunnistetaan nykyään melko usein uudessa kotimaassaan. Siitä on kiittäminen Conan O’Brienia, jonka show’ssa suomalaiskoomikko esiintyi tammikuussa 2018. Leikola osui tuolloin suoraan amerikkalaisten huumorihermoon ass-jutullaan, kun hän vitsaili oivaltavissa sanaleikeissään amerikkalaisten tavasta käyttää ass-sanaa.

Viraaliksi levinneestä vitsistä johtuen hänet tunnistetaankin Los Angelesin kaduilla usein ”ass-guyna.”

– Minulle tullaan puhumaan ass-vitsistä milloin kaupan kassalla, milloin wc-tiloissa. Kun minua aletaan pisuaarilla kehua, mietin aina, pitääkö tässä tilanteessa kätellä vai ei, Leikola kertoi IS:lle aiemmin.