Näyttelijä Eppu Salminen tietää, miltä tuntuu astua kesän jälkeen vaa’alle: ”Osaa odottaa sitä ’voi perkele sentään’ -tunnetta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Eppu Salminen tietää, miltä tuntuu astua kesän jälkeen vaa’alle: ”Osaa odottaa sitä ’voi perkele sentään’ -tunnetta”

Eppu Salminen vinkkaa, että pyöräily on tehokas hyötyliikuntamuoto kilojen karsimiseen.

1.9.2019 18:04

Näyttelijä Eppu Salminen myöntää, että kesäisin kertyvät lisäkilot on tuttu ilmiö.

– Ja niitähän aina kesäisin aika usein tulee – mutta sitä kyllä antaakin tulla, kun ottaa vähän rennommin, hän kertoo ja nauraa mehevästi.

– Tällä hetkellä on varmaan sellainen 4–5 kiloa liikaa, mutta aion päästä niistä eroon. Ja kyllä minä yleensä onnistun siinä.

Kilot hiipivät miehen elämään yleensä niin, ettei hän uskaltaudu astua vaa’alle pitkään aikaan.

– Silloin kyllä osaa odottaa sitä ”voi perkele sentään” -tunnetta, kun menee vihdoin mittaamaan painoaan, mies nauraa.

Salminen sortuu makeisiin hyvin harvoin.

– Ei ole mitään tarvetta. Joskus kun katsoo jotain sarjaa netistä ja joku tuo viereen kulhollisen sipsejä tai karkkia, niin se on sitten hirveä pommi. Tällaisia yllätyksiä yritän välttää.

– Viini, olut, pekoni – ja kun on ulkona syömässä niin jos ruokalistassa lukee joku oikein houkutteleva sisäfilepihvi, Salminen luettelee omia pieniä paheitaan.

Kun on aika karistella kesäkilot pois, Salminen poistaa ruokavaliostaan enimmät alkoholipitoiset juomat, syö neljä kertaa päivässä ja vähentää hiilihydraattien saantia.

– Ja jos syön ulkona illalla, niin jää ne ranskalaiset pois. Joko kasvisruokaa tai sitten pieni pihviannos.

Kotona on neljä lasta ja perheen nuorin on nyt seitsemän kuukauden ikäinen. Perhekiireistään huolimatta Salminen haluaisi ylläpitää uimaharrastustaan.

Miehen tavallinen uimarutiini sisältää noin kilometrin verran vapaauintia.

– Silloin voi lähteä hyvillä mielin kotiin. Joskus voi tehdä myös selkää, mutta perhosta en oikein ikinä oppinut tekemään.

Pyöräily on näyttelijän mielestä tehokkain hyötyliikuntamuoto kilojen karsimiseen. Hän on myös päättänyt hankkia kuntosalikortin kolmen vuoden tauon jälkeen.

– Fillarointi ja uiminen on ne, joilla minä lähden näitä kesän liikakiloja aina selättämään.

– Tuskin tässä teatterikorkeakouluaikaiseen painoon päästään enää menemään, mutta kun muutama kilo saadaan pois, niin kaikki on hyvin, Salminen toteaa – ja nauraa leveästi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?