Vastikään eronnut ex-missi Satu Aarnio muutti takaisin vanhaan kotiinsa ja ottaa tyttönimensä takaisin: ”Tavallaan ympyrä sulkeutui”

Julkaistu:

tainola show
Alle kaksi vuotta kestäneestä liitosta eronnut Satu Aarnio (o.s. Tuomisto) on ottamassa tyttönimensä takaisin. Hän painottaa uskovansa edelleen rakkauteen, mutta ei välttämättä avioliittoon. Kuuntele Aarnion haastattelua Tainola Show -podcastista.
Kaunis ja tasapainoisen oloinen Satu Aarnio (o.s. Tuomisto), 33, saapuu hymyilevänä ja seesteisenä haastatteluun. Vaikka hän on äskettäin eronnut alle kaksi vuotta kestäneestä avioliitostaan, hän ei suostu suremaan.

Juontajana ja messuemäntänäkin toimiva Satu on ollut koko kesän kiireinen. Hän kertoo ehtineensä hektisten aikataulujen välissä viettää pari viikkoa lomaa. Kesän vapaapäivien aikana Satu on ladannut akkujaan.

Kesään on kuulunut myös muutto ex-miehen, Petri Aarnion ja Sadun yhteisestä Nuuksion-kodista omaan kotiin Helsingin keskustaan.

– Tavallaan ympyrä sulkeutui, sillä pääsin neljän vuoden jälkeen takaisin siihen asuntoon, josta aikoinaan lähdin, Satu kertoo.

Nyt, kun Satu asuu omassa kodissaan, ottaa hän takaisin myös tyttönimensä. Tosin Satu on huomannut paperisodan kestävän vielä tovin.

– Minusta tulee Satu Tuomisto, mutta en nyt ihan vielä ehdi kaikkia papereita täyttää ja lähettää eteenpäin, hän sanoo.


Ihmissuhteet ovatkin koulineet kaunotarta. Sen hän auliisti Tainola Show -podcastissa myöntää.

– Minulle ihmissuhteet eivät ole olleet helppo tie. Nyt, jos haluaisin eron jälkeen löytää kivan kumppanin, julkisuus toisi varmasti ainakin alussa siihen omat paineensa. Ennen kuin meistä kumpikaan olisi varma seurustelun askelmerkeistä, homma olisi jo lehdissä jonkun niin sanotun lähipiirin paljastuksen ansiosta, Satu pudistaa päätään.

Julkisuus on tavallaan kaksiteräinen miekka, sitä tarvitaan töiden takia, mutta sitä halutaan yksityiselämässä välttää ja pitää suu supussa henkilökohtaisista asioista. Satu haluaisi pitää seurustelunsa omana tietonaan, mutta aina on jossain tarkkoja silmäpareja.


– Kun seurustelu päätyy lehtiin, me ehkä miettisimme, että tässä pitää yhdessä nyt jatkaa eteenpäin, kun se on lehdissäkin ollut. Sellainen on suuri haaste ja asettaa suhteelle paineita, Satu miettii huomauttaen, ettei hänen avioeronsa syynä ollut julkisuus.

Ex-miehensä kanssa Satu on yhä väleissä, mutta hän ei lähde erittelemään eron syitä. Satu painottaa uskovansa edelleen rakkauteen, mutta ei välttämättä avioliittoon. Satu naurahtaa, ettei ole naimisiinmenon suhteen kovin perinteinen.

– En tavoittele avioliittoa. Kun kaikki menee hyvin, se on kahden ihmisen liitto. Tosin en ole hyvä esimerkki siitä, että sekään aina riittäisi. Elämässä tapahtuu kaikenlaista ja mennään eteenpäin, hän miettii.


Aiemmin julkaistuja Tainola Show’n podcasteja ja videoita voit kuunnella ja katsoa tästä.

Kaikki Ilta-Sanomien podcastit löytyvät osoitteesta is.fi/podcast eli täältä.