Miss Helsinki -kaunotar katuu 18-vuotiaana otettua tatuointia – käy läpi kivuliaat laserhoidot ennen finaalia: ”Tämä ei sovi nykyiseen tyyliini” - Viihde - Ilta-Sanomat

Miss Helsinki -kaunotar katuu 18-vuotiaana otettua tatuointia – käy läpi kivuliaat laserhoidot ennen finaalia: ”Tämä ei sovi nykyiseen tyyliini”

Miss Helsinki -finalisti Kata Vainikainen poistattaa parhaillaan 18-vuotiaana otettua tähtitatuointia kädestään.

30.8.2019 16:13

27-vuotias Kata Vainikainen päätti osallistua Miss Helsinki -kilpailuun, koska toisin kuin muissa missikisoissa, tässä mittelössä myös lyhyet missikaunottaret otetaan ilolla vastaan.

– Olen aivan liian lyhyt Miss Suomi -kilpailuun, joten päätin hakea tänne, jossa pituus ei ole este, Kata kertoo.

Osallistuminen kannatti, sillä nyt Kata on siivittänyt tiensä jo finaaliin asti.

Viisi vuotta kuntosalia harrastanut Kata huolehtii kunnostaan treenaamalla ahkerasti. Voimannostoon hurahtanut nainen nostaa tällä hetkellä maasta jo lähemmäs 100 kiloa.

– Nyt olen viimeisen puoli vuotta innostunut cross fitistä, jossa muun muassa kiipeillään köyttä pitkin kattoon. Tällä hetkellä tavoitteena on lihaksen ja kunnon kohottaminen, Kata kertoo.

Kata Vainikaisen tähtitatuointi ei enää sovi hänen tyyliinsä.­

Vaaleakutrinen Kata on vuosien varrella koristanut vartaloaan lihasten lisäksi muutamilla tatuoinneilla. Yksi niistä on kuitenkin jäänyt kaduttamaan: olkavarressa komeileva mustavalkoinen tähtikuvio.

– Ei se suoranaisesti tähän missikisaan liity, mutta haluan poistattaa tämän tatuoinnin ennen kisoja, Kata kertoo.

– Otin tämän heti 18-vuotiaana. Olisi pitänyt miettiä tarkemmin mitä ottaa. En vain pidä tästä enää, eikä tämä sovi nykyiseen tyyliini.

Nyt tatuointia on poistettu Eiran sairaalassa laserilla. Lasersäteillä tehty tatuoinninpoisto hajottaa tatuoinnin värikapselit ihon alta ihoa rikkomatta.

Kata Vainikainen aikoo hankkiutua epämieluisasta tatuoinnista kokonaan eroon ennen marraskuista finaalia.­

Katalla sairaalakäyntejä on takana jo yhteensä kuusi, eikä tatuoinnista ole enää jäljellä kuin ääriviivoja siellä täällä.

– Projekti on kestänyt kaiken kaikkiaan puolitoista vuotta. Myös selässäni on tatuointi, josta en enää pidä, ja jota on poistettu noin viitisen kertaa laserilla.

– Sattuu se, mutta kyllä sen kestää. Mietin sen niin, että ne saa tällä tavalla kerralla pois. En halunnut mitään peittokuvaa.

Tatuoinnin poistaminen on paitsi kivuliasta, myös kallista. Eiran sairaalan hinnaston mukaan yksi hoitokertaa maksaa 210 euroa. Saman päivän aikana tehty 2–4 hoitokerran sarja verottaa kukkaroa 315–630 euroa.

Tatuointien poistaminen laserilla onnistuu nykyteknologialla melko näppärästi, jos projektiin on valmis sitoutumaan.

– Siihen ei onneksi pitäisi jäädä mitään jälkeä tai arpea, Kata huokaisee.

Janni Hussi on kertonut julkisuudessa tatuoinnin poisto-operaatiostaan.­

Myös fitnesskaunotar Janni Hussi on kertonut julkisuudessa avoimesti poistattamastaan tatuoinnista. Hussi suosi lasertekniikan sijaan leikkausta.

Hussi otti tatuoinnin ollessaan vasta 18-vuotias. Käsivarteen tatuoidussa kuvassa oli latinaksi teksti ”usko, toivo, rakkaus” ja sen ympärillä oli tribaalikuvioita.

– Teksti on kaunis, mutta ihan nuo tribaalikuviot ei sovi enää omaan tyyliini, kaunotar selitti päätöstään IS:lle vuonna 2017.

– Pari kertaa olen miettinyt, että olisi pitänyt kuunnella aikanaan äitiä. Äiti sanoi silloin, että ”sie tuut katumaan tuota vielä”, Hussi nauroi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?