Jutta Urpilainen tyttärestään Talouselämälle: ”Hän on ollut kanssamme kaksi kuukautta ja nyt jo puhuu suomea” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jutta Urpilainen tyttärestään Talouselämälle: ”Hän on ollut kanssamme kaksi kuukautta ja nyt jo puhuu suomea”

Tuleva EU-komissaari Jutta Urpilainen adoptoi kesä–heinäkuussa Kolumbiasta tyttären. Nyt kaksi kuukautta Suomessa ollut lapsi puhuu jo suomea.

Urpilaisen perheeseen tuli toinen lapsi kesäkuussa.­

30.8.2019 11:33

EU-komissaariksi ehdolla olevan Jutta Urpilaisen, 44, perheeseen tuli toinen lapsi kesäkuussa. Urpilainen ja hänen aviomiehensä Juha Mustonen adoptoivat Kolumbiasta kolmevuotiaan tytön. Vuonna 2016 adoptoitu Johannes sai pikkusiskon.

Kesäkuun 6. päivä 2019 Urpilainen sai kuulla, että heitä odottaa Kolumbiassa kolmevuotias tyttö.

He aloittivat uuden adoptioprosessin kaksi vuotta sitten.

–Pelkkää kotiäidin elämää ei voi viettää, EU-komissaarin tehtävään valmistautuva Urpilainen sanoo Talouselämä-lehdessä. Urpilainen on nyt vanhempainvapaalla mutta käy viikottain Brysselissä.­

Juhannuksen tienoilla koko perhe lähti Kolumbiaan hakemaan uutta perheenjäsentä. Matka kesti alle kuukauden.

Nyt Jutta Urpilainen kertoo Talouselämä-lehdessä kuulumisiaan.

– Kaikki on mennyt hyvin, hän kertoo lehdelle.

– Hän on ollut kanssamme kaksi kuukautta ja nyt jo puhuu suomea.

Urpilainen on tällä hetkellä vanhempainvapaalla ja orientoituu uuteen työhönsä, jonka sisältö ei ole vielä tiedossa.

Aiemmin on laskettu, että uusi komissio saadaan kokoon marraskuun alkuun mennessä.

Suomen hallitus valitsi Sdp:n kansanedustaja Jutta Urpilaisen EU-komissaariksi kesäkuussa, vain kaksi päivää aikaisemmin kuin Urpilainen sai adoptiopuhelun.

Jutta Urpilainen ja hänen aviomiehensä Juha Mustonen 2017. Heillä on kaksi lasta.­

Talouselämän haastattelussa Urpilainen kertoo käyvänsä jo viikoittain Brysselissä.

– Valmistaudun kuulemisiin ja kokoan kabinettia, hän kertoo.

– Pelkkää kotiäidin elämää ei voi viettää, Urpilainen sanoo lehdessä.

Jutta Urpilainen kertoi tulevasta adoptiosta Helsingin Sanomissa kesäkuussa. Tuolloin hän kertoi, että perhe oli puhunut ensimmäisen kerran tytön kanssa videon välityksellä jo Suomessa, ennen Kolumbiaan lähtöä. HS:n mukaan videopuhelussa näkyi pieni tummatukkainen tyttö, joka puhui espanjaa. Johannes suukotti iPadin ruutua, lehti kertoi.

Urpilainen kertoi Ilta-Sanomille ensimmäisen kerran äitiydestään Linnan juhlissa joulukuussa 2016. Tuolloin Johannes oli kaksivuotias.

– Elämme ihan normaalia perhearkea. Poika täytti vastikään kaksi vuotta, puhuu yksittäisiä sanoja ja oppii koko ajan uutta. Eilen leivoimme pipareita, Urpilainen sanoi 2016.

Nyt Jutta Urpilaisesta on tulossa Suomen ensimmäinen naispuolinen EU-komissaari.

– Tämä on yksi viimeisimpiä lasikattoja, jotka täytyy Suomessa rikkoa, ja nyt se tehtiin, pääministeri Antti Rinne perusteli Urpilaisen valintaa kesäkuussa.

Muut lasikatot Urpilainen rikkoi toimiessaan Suomen ensimmäisenä naispuolisena valtiovarainministerinä (2011–2014) sekä ensimmäisenä Sdp:n naispuolisena puheenjohtajana (2008–2014). Jutta Urpilainen on entinen Sdp:n puheenjohtaja ja valtiovarainministeri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?