Viisi kuukautta ehdollista vankeutta – Ohjaaja Jussi Parviainen pahoinpiteli entistä naisystäväänsä - Viihde - Ilta-Sanomat

Viisi kuukautta ehdollista vankeutta – Ohjaaja Jussi Parviainen pahoinpiteli entistä naisystäväänsä

Julkaistu: 29.8.2019 18:31

Parviainen tuomittiin myös ampuma-aserikoksesta.

Helsingin käräjäoikeus on tänään tuominnut ohjaaja Jussi Parviaisen viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Tuomion mukaan Parviainen pahoinpiteli ex-naisystäväänsä kotonaan 4. marraskuuta 2017. Parviainen ja nainen ajautuivat sanaharkkaan, minkä jälkeen Parviainen löi naista useita kertoja, kuristi tätä ja yritti estää tämän poistumisen asunnosta. Vammat olivat lieviä, mutta osa niistä oli potentiaalisesti vaarallisia, tuomiossa todetaan.

Kun nainen oli päässyt pakenemaan asunnosta, hän lainasi käytävällä olleelta henkilöltä puhelimen ja soitti sillä hätänumeroon.

Parviainen velvoitettiin korvaamaan vastapuolelle tuhat euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta. Lisäksi Parviainen määrättiin maksamaan 80 euron suuruinen rikosuhrimaksu valtiolle sekä naisystävän asianajajapalkkio, joka oli 1 415 euroa.

Myös naisystävää syytettiin Parviaisen pahoinpitelystä, mutta syyte hylättiin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Parviainen tunnetaan muun muassa näytelmäkirjailijana, dramaturgina ja ohjaajana. Hän on ollut kohujen keskellä lukuisia kertoja, kuten vuonna 2011, kun hän avioitui hetkeksi 19-vuotiaan Saana Uimosen kanssa.