Tällainen on täysin uudistunut Big Brother: nyt ei mässäillä alkoholilla ja seksillä – ”Jos peitto heiluu, niin kamerat kääntyvät pois”

Pitkän tauon jälkeen tv:ssä nähtävä Big Brother Suomi palaa juurilleen ja haluaa pureutua ihmisten syvällisempään puoleen. Ohjaajana toimii vahvan draamataustan omaava Janne Virtanen.

28.8.2019 9:25

On kulunut 14 vuotta siitä, kun ensimmäisen Big Brother Suomen voittajaksi 2005 kruunattiin Perttu Sirviö, joka on sittemmin juontanut ohjelmaa Remonttipiiskuri ja pian alkavaa Perttu Kiinassa.

Huippusuosituksi noussut ohjelma kärsi vuosien aikana inflaation, eikä viimeisistä voittajista kuulunut enää mitään voittojensa jälkeen.

Viiden vuoden tauon jälkeen ohjelma palaa televisioon, mutta nyt on pidetty huoli siitä, että ohjelma ei jatku siitä, mihin se jäi.

– Big Brother palaa ikään kuin juurilleen ja sellaiseksi ohjelmaksi, millaiseksi se on tarkoitettu, sanoo ohjelman pääohjaajaksi valittu draamapuolen taituri, näyttelijä-ohjaaja Janne Virtanen.

Virtanen korostaa, että tällä kaudella keskiössä on hyvin monipuolinen asukasjoukko ja heidän tekonsa, tunteensa ja ajatuksensa.

– Nyt on haluttu tehdä selkeästi erilainen Big Brother kuin aiemmin. Kaikki 14 asukasta ovat selkeästi aikuisia ihmisiä eri puolilta Suomea ja tulevat hyvin eri lähtökohdista. Nuorimman ja vanhimman ikäero on lähes 35 vuotta, Virtanen sanoo.

– Emme halunneet asukkaiksi niitä, joiden motiivina on julkisuus, vaan ohjelman alkuperäinen idea on se, että talossa on mahdollisimman paljon erilaisia ihmisiä, joilla on selkeät mielipiteet ja jotka ovat kiinnostuneita tästä kokemuksesta.

Janne Virtanen toimii Big Brotherin ohjaajana.

Mielipiteiden vaihto saattaakin olla talossa kiihkeää, sillä noin viiden tuhannen hakijan joukosta taloon on valikoitu sellaiset henkilöt, jotka ovat supliikkeja. Haastatteluihin valittiin noin 300 hakijaa.

– Combo on mietitty tarkasti ja toivomme, että talossa keskustellaan vakavista ja syvällisistäkin aiheista. Mielipiteet saattavat poiketa toisistaan, mutta kenenkään ihmisarvoa ei tietenkään saa alentaa.

Tehtäväalueen tehtävät pyritään rakentamaan siten, että ne paljastavat enemmän itse kilpailijoista.

– Osa tehtävistä on myös fyysisesti rasittavia, ja silloin näkee, ketkä tsemppaavat ja miten ihmiset toimivat eri tilanteissa.

Myös tylsiä päiviä halutaan pitää, koska sekin kertoo ihmisistä paljon.

Alkoholin käyttöä on rajoitettu.

– Ohjelman idea ei ole se, että juotetaan ihmiset humalaan ja katsotaan, mitä tapahtuu, Virtanen sanoo.

– Tarkoitus ei ole myöskään mässäillä peitonheilutteluilla, vaan jos sellaista tapahtuu, tilanne tiedostetaan ja sen jälkeen kamerat kääntyvät pois. En usko, että se on tällä kaudella myöskään keskiössä. Emme ylipäätään näytä mitään, mikä loukkaisi asukkaiden yksityisyyttä.

Tällä tuotantokaudella BB-talo on sijoitettu Helsinkiin kauppakeskus Redin yhteyteen.

Sarjan viisi ensimmäistä kautta kuvattiin Espoon Kivenlahteen rakennetussa talossa, viisi seuraavaa Espoon Kilossa.

Yhdestoista tuotantokausi kuvataan paljolti kierrätysmateriaaleista rakennetussa BB-talossa, joka on sijoitettu Helsinkiin kauppakeskus Redin yhteyteen. Taloon ei ole kauppakeskuksesta suoraa näköyhteyttä ja talon ulkoalue on aidattu. Talon tarkkaa sijaintia ei kerrota.

– Sijainti kauppakeskuksessa on täysin poikkeuksellinen, eikä tällaista ole nähty maailmallakaan. Kauppakeskuksen tiloja voidaan hyödyntää, kun se on suljettuna. Asukkailla on käytössään oma valuutta, jolla he voivat ostaa hyödykkeitä tai kanssa-asukeilta palveluksia, Virtanen paljastaa.

Tuotanto on massiivinen, ja paikalla on runsaasti tuotannon väkeä. Virtasen seuraavat 10 viikkoa kuluvat paljolti Redissä, sillä lähtökohtaisesti talossa on aina paikalla joko hän tai tuottaja Petteri Ahomaa.

– Tekniikka on kehittynyt valtavasti. Talossa on yli 50 kameraa ja saamme kuvattua asukkaita aivan lähietäisyydeltä kauko-ohjattavien robottikameroiden avulla. Jännä nähdä, mitä asukkaista paljastuu.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?