Martina Aitolehti sai puhelun siskonsa kuolemasta pahimmalla mahdollisella hetkellä – rakkaan järkyttävä kohtalo painaa vieläkin - Viihde - Ilta-Sanomat

Martina Aitolehti sai puhelun siskonsa kuolemasta pahimmalla mahdollisella hetkellä – rakkaan järkyttävä kohtalo painaa vieläkin

Martina Aitolehti sai kuulla siskonsa kuolemasta ollessaan juontokeikalla festareilla.

28.8.2019 6:38

Hyvinvointiyrittäjä Martina Aitolehti avaa keskiviikkona ilmestyvässä Atlantin yli -jaksossa siskonsa hämärää kuolemaa.

Järkyttävän kohtalon kokenut Steffi-pikkusisar käytti huumeita ja joutui väkivaltarikoksen uhriksi 18. heinäkuuta 2014 Vantaan Ilolassa sijaitsevassa talossa.

Kymmenen vuotta nuoremmasta siskosta puhuminen liikuttaa Aitolehden kyyneliin jaksossa. Siskokset olivat läheisiä ennen Steffin ajautumista huumehelvettiin.

– Mä olin sille kaikki kaikessa. Se katsoi ylöspäin omaa isosiskoaan ja halusi aina olla ja hengata mun kanssa. Oltiin tosi läheisiä siihen saakka, kun en vaan enää hyväksyny sitä tilannetta, Aitolehti muistelee jaksossa.

Atlantin Yli -sarjan toisessa jaksossa kuullaan Martina Aitolehden tarina.­

Samaan aikaan kun kaksikon välit katkesivat, syntyi Aitolehden Isabella-tytär.

– Olin tulossa äidiksi ja samaan aikaan menettämässä toista. En osannut tehdä muuta kuin pistää pois sen paholaisen. Mulla oli paha olla hänen puolestaan, hän oli tosi huonossa jamassa.

Tieto siskon kuolemasta saavutti Aitolehden, kun hän oli työkeikalla juontamassa festareita.

– Sain aamulla aikaisin puhelun, että Steffi on kuollut. Mä kyllä tiesin sen. Jossain takaraivossa odotin sitä puhelua, Aitolehti muistelee aamua, jonka hän muistaa ikuisesti.

Suru-uutisista huolimatta hän teki työkeikan loppuun tavalliseen tapaan. Lavalta poistuessa todellisuus siskon kuolemasta iski vasten kasvoja.

Siitä alkoi raskas, yli puolitoista vuotta kestänyt oikeustaistelu. Steffin surmannut mies tuomittiin kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen taposta ja törkeästä huumausainerikoksesta, mutta tapposyytteestä luovuttiin juuri ennen joulua 2014. Tuomio lyheni 1,5 vuoteen.

Aitolehti myöntää, että siskon kuolema painaa häntä vielä vuosienkin jälkeen.

– En mä ole sitä vielä käsitellyt. Se on vielä varmaan edessä, silmäkulmiaan pyyhkivä Aitolehti sanoo Joel Harkimolle purjeveneessä.

Aitolehti on ollut julkisuudessa jo 20 vuotta. Hän kertoo, että se on tuonut haasteita henkilökohtaisten asioiden käsittelyyn.

– Jos sä oot julkisuuden henkilö, sulle ei anneta tilaa käydä läpi perheensisäisiä asioita. Se on koko kansan murhe, naurun asia tai irvailun asia. Paras tapa minimoida se on kun ei puhu, Aitolehti sanoo.

– Jos työ on julkisuuden henkilö, niin en voi kyllä suositella kellekään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?