”Vastakohdat kunniaan, täältä mie tuun” – Miss Suomi -semifinalisti Emmi, 25, treenaa catwalk-kävelyä työmaakopin käytävällä - Viihde - Ilta-Sanomat

”Vastakohdat kunniaan, täältä mie tuun” – Miss Suomi -semifinalisti Emmi, 25, treenaa catwalk-kävelyä työmaakopin käytävällä

25-vuotias Emmi Suuronen on paitsi yksi Miss Suomi -kilpailun semifinalisteista, myös rakennusmestari.

Emmi Suuronen kertoo työskennelleensä rakennusalalla jo yläkouluikäisestä asti ja opiskelleensa töiden ohessa itselleen rakennusmestarin ammatin.­

25.8.2019 16:40

Kouvolalainen Emmi Suuronen, 25, on yksi tämän vuoden Miss Suomi -kilpailun semifinalisteista. Kilpailun semifinaalivaiheessa 21 kaunotarta ovat kamppailemassa vuoden 2019 Miss Suomen kruunusta.

Suuronen erottuu kilpasisarustensa joukosta erityisesti ammatillaan. Nainen on nimittäin ammatiltaan rakennusmestari. Naisia kyseisessä ammatissa näkee verrattain harvoin, Miss Suomi -kandidaatteja vieläkin harvemmin.

Emmi Suuronen erottuu muista semifinalisteista erikoisella ammatillaan, sillä nainen on rakennusmestari.­

Suuronen työskentelee Kreaten työmaainsinöörinä Kimolan kanavahankkeessa. Ensikosketuksensa kauneuskilpailuihin nainen sai kolme vuotta sitten, kun hän osallistui Miss Kouvola -kilpailuun. Hänet valittiin tuolloin yleisön suosikiksi.

Nyt kauneuskilpailuista innostuneen Suurosen tie on vienyt aina Miss Suomi semifinalistiksi asti. Kilpailun finalistit valitaan syyskuussa.

– Kauniisti itsevarmana voin kertoa, että kyllä tämä Kouvolan rakennusmestari vaan nautti tästä päivästä todella paljon! Vastakohdat kunniaan, täältä mie tuun, Suuronen hehkutti Instagramissaan semifinalistiksi valintansa jälkeen.

Suuronen antoi hiljattain Rakennuslehdelle ammattiaan ja kauneuskilpailuhaaveitaan käsittelevän haastattelun, jossa hän kertoo uravalintansa herättäneen paljon ihmettelyä sen jälkeen, kun hänet valittiin Miss Suomi semifinalistien joukkoon.

– Meille semifinalisteille sanottiin, että vielä tässä vaiheessa media ei yleensä ole kiinnostunut. Mutta tälläkin viikolla tämä on jo kolmas haastattelu, Suuronen nauraa lehdelle antamassaan haastattelussa.

Rakennuslehdessä Suuronen kertoo ottavansa Miss Suomi -kilpailun tosissaan, vaikka naisen uravalinta ei olekaan missille perinteisimmästä päästä.

– Olen harjoitellut catwalkia niin tauoilla työmaakopin käytävällä kuin jumppasalissa peilien avulla. Lisäksi olen käynyt kuntosalilla juoksumatolla kävelemässä tunnin verran viikossa korkokengillä, jotta saan varmuutta, nainen paljastaa.

Suuronen on puhunut ammatistaan ja kohtaamistaan ennakkoluuloista myös sosiaalisessa mediassa. Suuronen on kertonut törmänneensä usein ihmetteleviin kommentteihin puhuessaan ammatistaan ja missihaaveistaan samassa lauseessa.

– Moni on ihmetellyt miten rakennusmestari voi olla missi ja, että eikö siinä ole ristiriita. Mikä ristiriita siinä on? Näen vain itseni, joka toteuttaa itseään juuri sellaisena kuin on. Ei omana itsenään oleminen ole vaikeaa tai ristiriitaista, nainen kirjoittaa yhdessä Instagram-julkaisussaan.

Suuronen kertoo samaisessa kirjoituksessa nauttivansa työstään suuresti. Hän kertoo työskennelleensä rakennusalalla jo yläkouluikäisestä asti ja töiden ohessa opiskelleensa itselleen rakennusmestarin ammatin.

– Tämä työ ja tämä ala antavat minulle niin paljon ja ylläpitävät jatkuvaa kunnianhimoa, etten eläkeikään mennessäkään ole vielä kaikesta kaikkitietävä, Suuronen hehkuttaa.

– Tässä tapauksessa olen etuoikeutettu, kun saan kehittää itseäni itsenäni ja yhdistää nämä kaksi intohimoani. Kumpikaan intohimo ei poissulje toista, nainen painottaa.

Emmi Suuronen aloitti kauneuskilpailu-uransa Miss Kouvola -kilpailusta kolme vuotta sitten. Nyt hän on yksi Miss Suomi semifinalisteista.­

Miss Suomi kilpailun semifinalistit julkistettiin toukokuussa Vantaan Villa Grandessa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Kesän aikana semifinalisteja on koulutettu mahdollista missivuotta varten. Miss Suomi 2019 finalistit julkaistaan syyskuun alussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?