Miljoonien arvoisen imperiuminsa menettänyt Jamie Oliver kyynelehti rakkaan ravintolansa raunioilla – ”Se oli kuin elokuva, missä pommi räjähti”

Julkaistu:

Julkkiskokki Jamie Oliver vierailee uudessa dokumenttisarjassa Fifteen-ravintolassaan, joka jouduttiin sulkemaan viime keväänä velkaongelmien vuoksi.
Julkkiskokki Jamie Oliver ajautui kohun keskelle keväällä, kun hänen liiketoimintansa kaatui ylitsepääsemättömiin velkoihin. Oliverilla, 44, oli Britanniassa kaikkiaan 25 ravintolaa, jotka kaikki joutuivat laittamaan lapun luukulle toukokuussa 2019.
Oliver antoi hiljattain The Times -lehdelle varsin avoimen ja rehellisen haastattelun, jossa hän kertoo, miten miljoonien arvoinen ravintolaimperiumi mureni pala palalta. Oliver joutui toukokuussa paitsi sulkemaan kaikki ravintolansa, myös irtisanomaan tuhansia työntekijöitä.

– Se oli todella, todella surullista. Me kuolimme. En aio valehdella, se oli todella kamalaa, mies avautui The Timesille heinäkuussa.


Oliver lanseerasi Jamie’s Italian -ketjun vuonna 2008 ja ketjulla oli Britanniassa 23 ravintolaa. Niiden lisäksi ovensa joutuivat sulkemaan mittavien velkojen myötä myös Lontoossa sijaitsevat Barbecoa- ja Fifteen-ravintolat. Jo vuosi ennen sulkeutumistaan ketjulla arvioitiin olevan velkaa yli 80 miljoonaa euroa.

Nyt Oliverista ja hänen ravintoloidensa surullisesta kohtalosta on tehty myös neljäosainen dokumentti. Jamie Oliver: The Naked Chef Bares All -dokumenttisarjan ensimmäisessä osassa Oliver vierailee Fifteen-ravintolassaan ensimmäistä kertaa aikoihin.

  • Voit katsoa otteen dokumentista yllä olevalta videolta
Vierailu rakkaan ravintolan raunioilla sai julkkiskokin tunteelliseksi. Mies murtui kyyneliin televisiokameroiden edessä, kun hän muisteli kevään dramaattisia käänteitä yhdessä juontaja Davina McCallin kanssa.

– Tällä alalla selviäminen on rankkaa. Olin hyvin naiivi, Oliver tunnusti McCallille.

– Se oli kuin elokuva, missä pommi räjähti. Herranen aika, tämä on rankkaa, itkuinen Oliver päivitteli kävellessään sisään rakennukseen, jossa miehen Fifteen-ravintola ennen sijaitsi.

Vaikka Oliverin ravintolaimperiumi kaatui, ei mies siis ole kadonnut julkisuudessa. The Timesille heinäkuussa antamassaan haastattelussa mies totesi olevansa ennen kaikkea kiitollinen kaikesta siitä, mitä on ravintola-alalla saanut kokea.

– Outoa kyllä olen hyvin kiitollinen. Tunnen oloni onnekkaaksi, että sain olla perustamassa yhtä hienoimmista asioista, mitä alallamme on tapahtunut. Vuosien ajan olimme koskemattomia, olimme valovuosia kilpailijoita edellä, Oliver muisteli tuolloin.


Oliver nousi aikanaan julkisuuteen, kun BBC:n tv-ryhmä bongasi hänet kokkaamassa River Cafessa Hammersmithissä vuonna 1997. Sen seurauksena hän sai oman Alaston kokki (The Naked Chef) -tv-sarjan, jota esitettiin ympäri maailmaa, myös Suomessa.

Oliverin ja hänen vaimonsa Joolsin omaisuuden arvon kerrottiin vuonna 2018 olevan noin 150 miljoonaa puntaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt