Children of Bodom esiintyy tänään rankkasateiden keskipisteessä – keikkajärjestäjä: "Sadetutkaa on tarkkailtu"

Julkaistu:

Children of Bodom on palannut maailmalta ja vuorossa on bändin isoin keikka koskaan kotimaan kamaralla. Etelä-Suomeen on ennustettu uusia rankkasateita.
Suomen heviylpeys Children of Bodom nousee tänään lavalle jättikonsertissa Helsingin Kaisaniemessä.

Kaisaniemi on ollut tänään myös Suomen vetisin paikka, sillä Ilmatieteen laitoksen mukaan Kaisaniemen mittausasemalla vettä kertyi neljässä tunnissa 56,1 millimetriä.

Keikkajärjestäjä Loud’n Live Promotions Oy:n tuottaja Arde Jokinen kertoo, että sadetutkaa on seurattu tiiviisti aamun ja päivän aikana.

– Kyllä tässä ollaan varauduttu sateisiin ihan hyvin. Tekniikkaa olemme joutuneet suojaamaan sateelta.

Jokinen kertoo, että aamun hurja rankkasade ei aiheuttanut tapahtuma-alueella vahinkoja.

– Täytyy toivoa, että illalle ennustettu sadealue menisi kokonaan tästä ohi, olisi varmasti mukavampi fiilis kaikilla. Kyllähän hittibiisejä mielummin auringonpaisteessa kuuntelee.

Jokinen arvioi, että Kaisaniemeen olisi tulossa tänään 6000-7000 ihmistä kuuntelemaan Children of Bodomia. Lavalla nähdään myös Katatonia, Hardcore Superstar sekä Lost Society.

Mikäli rankkasade iskee Helsingin päälle uudelleen, se ei Jokisen mukaan ole ongelma.

– Sade ei ole ongelma. Kova myrskytuuli ja alueen päällä oleva ukonilma voivat aiheuttaa sen, että keikka joudutaan hetkellisesti keskeyttämään. Tällaista ilmaa ei kuitenkaan ole ennustettu.

Konserttialue on sorapohjainen. Jokinen toteaa, että maaperä on imenyt aamun rankkasateet hyvin.

– Alue on aika hyvin kuivunut, eli kyllä täällä kentän alla jonkinlainen ojitus on. Pieniä lätäköitä on vielä siellä täällä.

Mikäli konserttiin on tänään suuntaamassa, on Jokisen mukaan järkevää ottaa sadetakki mukaan. Ruoka- ja juomatelttojen kapasiteetti ei riitä tarjoamaan sadesuojaa kaikille.

– Pitää muistaa, että tämähän on ulkoilmakonsertti, eli suuri osa ihmisistä saa nauttia kelistä ulkotiloissa. Oli se sitten aurinkoa tai sadetta. Huomautan myös, että sateenvarjoa ei saa ottaa alueelle mukaan.

Jokisen viimeisin sadetutkahavainto viittaa siihen, että aamun kaltaista rankkasadetta ei ole tiedossa.

– Tällä hetkellä taitaa näyttää jopa siltä, että sadealue menisi tästä ohi. Joka tapauksessa hyvät kinkerit on tiedossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt